FIM EWC – Závod po třech hodinách zastaven, restart bude v šest ráno

Nový ročník mistrovství světa vytrvalostních motocyklů FIM EWC 2019/20120 odstartoval závodem 24 Hodin Bol d’Or v sobotu 21.září ve tři odpoledne. Bohužel počasí hodně zamíchalo kartami, jelikož po necelých třech odjetých hodinách začalo tak silně pršet, že bylo ředitelství závodu nuceno klání přerušit. Nakonec je z toho bylo přerušení na dvanáct hodin a restart závodu zítra v šest ráno.

Do závodu na čtyřiadvacet hodin startoval z první pozice Niccoló Canepa (YART Yamaha), druhý Erwan Nigon (Webike SRC Kawasaki France), třetí Freddy Foray (F.C.C. TSR Honda France), čtvrtý Kenny Foray (BMW Motorrad World Endurance Team) a pátý Mathieu Gines (Team ERC Endurance). Všech těchto pět týmů získalo první mistrovské body nové sezony ještě než do závodu odstartovali a to za pozice v kvalifikaci. První YART Yamaha tak má na kontě pět bodů, pátý Team ERC Endurance bod jeden. Se slovenským týmem Omega Maco Racing odstartoval Karel Hanika, náhradní jezdec týmu YART Yamaha.

Přibližně po hodině závodu na mokré dráze okruhu Paul Ricard v Le Castellet došlo k nehodě motocyklu v barvách Motobox Kremer Racing #65 a v první zatáčce byl vylitý olej, takže na trať vyjel Safety Car a začalo se čistit. To nějakou dobu trvalo, protože olej na mokrém asfaltu se čistí dost zle. Závod ale restartovali a jelo se dál. Po druhé hodině vedl časomíru polský tým Wójcik Racing Team, druzí byli Suzuki Endurance Racing Team a třetí YART-Yamaha.

Krátce před šestou hodinou odpolední dosáhla nepřízeň počasí takového stupně, že z hlediska bezpečnosti všech jezdců na trati závod přerušili. V některých místech francouzského okruhu zůstávala stát voda a to je nebezpečné ve dne natož při snížených podmínkách nebo v noci. V době zastavení byl na první pozici F.C.C. TSR Honda France, druhý Suzuki Endurance Racing Team a třetí YART-Yamaha. Restart neustále odkládali až došlo k definitivnímu rozhodnutí v závodu pokračovat až v neděli v šest ráno.

Přerušení závodu je do 6.00 hodin (neděle, 22.září) - časomíra

Časomíra v době zastavení závodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist