FIM EWC – První kvalifikaci ovládl tým Yoshimura SERT Motul, YART Yahama druhá

Ve čtvrtek odstartovala oficiální příprava na 44. ročník 24 Heures Motos, vytrvalostního závodu silničních motocyklů, jenž se jede v rámci seriálu FIM Endurance World Championship 2021. Den zahájil volný trénink, odpoledne pak proběhly kvalifikace, které ovládl tým Yoshimura SERT Motul. 

Ve volném tréninku zajel nejrychlejší kolo 1'36,014 sekundy jezdec týmu YART Yamaha, Karel Hanika. Jeho týmovými kolegy jsou Niccolo Canepa a Marvin Fritz. Druzí v pořadí jsou jezdci týmu Yoshimura SERT Motul, jejichž maximum bylo o téměř sedm desetin pomalejší. Na třetí pozici je tým TATI Team Beringer Racing, čtvrtí jsou F.C.C. TSR Honda France a první pětici uzavírá WEBIKE SRC Kawasaki France TRICKSTAR.

Tým MACO Racing má na kontě jedenáctý čas 1'38,163 sekundy, což představuje 2,149 sekundy ztráty na první YART. Team Bolliger Switzerland #8 s Ondřejem Ježkem je s kolem za 1'39,080 sekundy na patnácté pozici. Tým SST Wójcik Racing Team 2 jede s Michalem Fillou a ti byli ve své kategorii osmí nejrychlejší.

44.ročník 24 Heures Motos – Volný trénink
FIM Endurance World Championship 2021
Čtvrtek, 10.června 2021 – Le Mans (FRA)
24-heures-motos-free-practice-sessions-final-ranking.pdf

 

První kvalifikaci ovládl tým Yoshimura Sert Motul. Jeho nejrychlejším jezdcem byl Xavier Simeon, který vyrazil na trať jako druhý v pořadí. Jeho čas činil 1'36,200 sekundy. Na druhém místě skončila YART Yamaha v čele s českým závodníkem Karlem Hanikou. Právě on byl tím, kdo zajel z celého startovního pole nejlepší čas 1'36,018 vteřiny. Ve volném tréninku byl pak ještě o čtyři tisíciny rychlejší. Třetí skončil BMW Motorrad World Endurance Team

Team Bolliger Switzerland #8 s Ondřejem Ježkem jezdí s nejlepším kolem za 1'38,996 sekundy na 22. pozici, tým Wójcik Racing Team 2 s Michalem Fillou je třináctý a v kategorii STK dokonce třetí nejrychlejší..

44.ročník 24 Heures Motos – 1.kvalifikace
FIM Endurance World Championship 2021
Čtvrtek, 10.června 2021 – Le Mans (FRA)
24-heures-motos-day-one-qualifying-classification-day-one-classification.pdf

Ve čtvrtek večer jeli jezdci trénink po západu slunce, aby připravili sebe a techniku na nejtěžší část závodu a to pro jízdu ve tmě. Nejrychlejší čas nastavil belgický tým BMW Motorrad World Endurance, jehož maximem na kolo je 1'36,687 sekundy. Necelé dvě desetin ztratil druhý tým Moto Ain, třetí byli se ztrátou tří desetin jezdci YART Yamaha. Továrna Suzuki Yoshimura SERT Motul má čtvrtý čas v pořadí a poslední dva týmy v jedné sekundě na prvního jsou pátý F.C.C. TSR Honda France a šestý TATI Team BERINGER Racing.

44.ročník 24 Heures Motos – Noční trénink
FIM Endurance World Championship 2021
Čtvrtek, 10.června 2021 – Le Mans (FRA)
24-heures-motos-night-free-practice-session-final-ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist