FIM EWC – Provizorní pole position má Honda Endurance, Mercury Racing patnáctý

Výsledek prvních kvalifikací nabízí pohled na možnou podobu pořadí na startu, pokud by v pátek ve druhých kvalifikacích již nedošlo k zlepšení jednotlivých časů. Nejrychlejším týmem je tovární Honda, česká stáj Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing je po prvních kvalifikacích patnáctá. Na programu je ve čtvrtek večer noční trénink. Druhé kvalifikace jedou týmy v pátek dopoledne, start závodu je v sobotu 20.dubna ve tři odpoledne.

V kvalifikaci jezdců s modrou páskou na ruce zajel nejrychleji Jeremy Guarnoni (Team SRC Kawasaki France), jehož maximem na kolo je 1'37,091 sekundy. Na druhou pozici zajel Broc Parkes (YART Yamaha), jemuž na Francouze chyběly jen čtyři tisíciny. Třetí je rychlý Florian Alt (VRD IGOL Pierret Experiences), který byl o desetinu pomalejší. Do pátého místa zajeli Kenny Foray (Team ERC-BMW Motorrad Endurance) a Sebastien Gimbert (Honda Endurance Racing).

Český závodník Karel Hanika (Fany Gastro BMW Motorrad-by Mercury Racing) je s časem 1'38,667 sekundy třináctý a z trojice českého týmu nejrychlejší. Na prvního v kvalifikaci modrých ztratil brněnský závodník 1,6 sekundy. Jezdec David Chevalier (Maco Racing Team) zajel sedmatřicátý čas 1'40,837 sekundy a na prvního ztratil 3,7 sekundy.

První kvalifikaci žlutých vyhrál časem 1'37,133 sekundy Marvin Fritz (YART Yamaha). V této kvalifikaci již nebyla špička až tak vyrovnaná, jelikož druhý v pořadí Yonny Hernandez (Honda Endurance Racing) ztrácí téměř tři desetiny a třetí Julien Da Costa (Team ERC-BMW Motorrad Endurance) je na sedmi desetinách. Poslední v jedné sekundě je čtvrtý Sebastien Suchet (Bolliger Team Switzerland). Časy do pátého místa zajel Florian Marino (VRD IGOL Pierret Experiences) a David Checa (Team SRC Kawasaki France).

Žlutou pásku má Ondřej Ježek (Fany Gastro BMW Motorrad-by Mercury Racing), který zajel své maximum na 1'40,474 sekundy a to mu stačilo na osmadvacátou pozici výsledkové listiny, kde na prvního ztrácí 3,341 sekundy. S Yamahou slovenské stáje Maco Racing jel kvalifikaci Anthony Dos Santos, který byl s časem 1'39,532 sekundy dvacátý.

Kvalifikaci jezdců s červenou páskou vyhrál Francouz Randy De Puniet (Honda Endurance Racing), který kolo okruhu Bugatti v Le Mans zajel časem 1'36,952 sekundy. Přes čtyři desetiny ztrácí druhý Xavier Simeon (VRD IGOL Pierret Experiences), třetí Mike Di Meglio (F.C.C. TSR Honda France) byl o šest desetin pomalejší. Do jedné sekundy zajel čtvrtý Erwan Nigon (Team SRC Kawasaki France), pátý Mathieu Gines (Team ERC-BMW Motorrad Endurance) a šestý Gregg Black (Suzuki Endurance Racing Team).

Ne sice nejrychlejší, ale nejvýše postavený, byl z trojice jezdců české stáje Illya Mykhalchyk (Fany Gastro BMW Motorrad-by Mercury Racing), který své maximum dostal na 1'39,159 sekundy a skončil jedenáctý v pořadí. Rakušan Julian Mayer (Maco Racing Team) byl s časem 1'40,831 sekundy osmadvacátý v pořadí.

Po prvních kvalifikačních jízdách dávají průměry jezdeckých sestav provizorní pořadí na startu závodu, jelikož konečné pořadí určí až druhé páteční kvalifikace. Tedy v případě, že nebude pršet. Čtvrteční kvalifikační program tak na špici výsledkové listiny uzavírá tým Honda Endurance Racing s průměrem na 1'37,305 sekundy. Jen 0,092 sekundy ztrácí druhá YART Yamaha, třetí VRD IGOL Pierret Experiences byl o tři desetiny pomalejší. V jedné sekundě je čtvrtý Team SRC Kawasaki France a pátý F.C.C. TSR Honda France.

Český tým Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing je s průměrem 1'39,433 sekundy patnáctý v pořadí. Slovenský Maco Racing uzavřel první kvalifikace na devětadvacáté pozici. Nejrychlejším týmem kategorie Superstock je osmý v pořadí Motors Events.

42.ročník 24 Heures Motos - 1.kvalifikace
Čtvrtek, 18.dubna 2019 - Bugatti, Le Mans (FRA)
Kompletní výsledky Q1 - 24-heures-motos-day-one-classification-day-one-classification.pdf

Noční volný trénink

Večer zajel nejrychleji tým SRC Kawasaki France s maximem na 1'37,255 sekundy. Na druhé pozici je se ztrátou pětačtyřiceti tisícin YART Yamaha, třetí Honda Endurance Racing ztrácí tři desetiny. Časy do pátého místa zajely týmy VRD IGOL Pierret Experiences a F.C.C. TSR Honda France. Výborně si vedli jezdci české stáje Fany Gastro BMW Motorrad- by Mercury Racing jímž patří šestý čas v pořadí 1'38,259 sekundy. Slovenský Maco Racing Team je s kolem za 1'40,145 sekundy pětadvacátý.

42.ročník 24 Heures Motos - Noční volný trénink
Čtvrtek, 18.dubna 2019 - Bugatti, Le Mans (FRA)
Kompletní výsledky - (zatím neoficiální)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
krysopes přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist