De Punietova premiéra ve slavné osmihodinovce

Francouzský závodník a současný testovací jezdec Suzuki Randy De Puniet je členem týmu Yoshimura pro letošní ročník vytrvalostního závodu v Suzuce, kde bude v červenci letošního roku závodit společně s jezdcem motocyklového seriálu britských superbiků Joshem Watersem a Japoncem Takuya Tsudou.

Bývalý jezdec královské kubatury Randy De Puniet nikdy v závodu 8Hodin Suzuka nezávodil, přesto má na tuto japonskou dráhu velmi hezké vzpomínky. „Opravdu jsem nadšený šancí jet v červenci s týmem Yoshimura Suzuki letošní ročník osmihodinovky v Suzuce,“ uvedl De Puniet.

„Vždy jsem se o tento závod zajímal, protože je to kultovní podnik a také jedna z mých nejoblíbenějších tratí. Mám na ni hezké vzpomínky, protože jsem tam v roce 2002 získal své první umístění na stupních vítězů v seriálu Grand Prix.“
„Pro mě to bude zcela nová zkušenost jet vytrvalostní závod, sdílet jednu motorku a také řídit tyto superbikové stroje. Bude to navíc speciální událost, protože se jedná o 60.výročí týmu Yoshimura a jsem opravdu šťastný, že tam můžu být,“
dodal závěrem Randy De Puniet, který se chce předvést v tom nejlepším světle.

V rámci oslav šedesátého výročí týmu nasadí Yoshimura do vytrvalostního závodu Suzuka 8Hodin dva týmy. Jedničkou je Yoshimura Suzuki Legend Team s jezdci Kevinem Schwantzem, Nobuatsu Aokim a Satoshi Tsujimoto. Zmiňovaným druhým týmem je sestava Takuya Tsuda, Josh Waters a Randy De Puniet.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist