Bol d’Or: Pole position má Honda Racing

První místo na startovním roštu osmasedmdesátého ročníku slavného vytrvalostního závodu 24Hodin Bol d’Or si vybojoval na dráze Magny-Cours tým Honda Racing ve složení Julien Da Costa, Freddy Foray a Sébastien Gimbert. Závod startuje v sobotu přesně ve tři odpoledne.

Premiéra ve světovém vytrvalostním šampionátu motocyklů týmu Honda Racing zatím vychází víc než dobře. Ve čtvrtek si na konto připsali provizorní pole position a protože v pátek byla dráha mokrá, výrazně zlepšit časy ve druhé kvalifikaci již nebylo vůbec snadné, takže první kvalifikace nakonec rozhodla.
Druhým týmem na startu je Yamaha Racing GTM 94 Michelin a sestava David Checa, Kenny Foray a Mathieu Gines. Třetí pak startuje obhájce titulu Suzuki Endurance Racing Team (SERT) ve složení Vincent Philippe, Anthony Delhalle a Erwan Nigon.

Do závodu se dnes potřeboval kvalifikovat Matthieu Lagrive z týmu SRC Kawasaki, protože čtvrteční první kvalifikaci zmeškal kvůli pádu v tréninku. S bolestmi obratle Matthieu Lagrive nakonec dosáhl času 1´48,307 sekundy na poměrně nevyzpytatelném povrchu okruhu Magny-Cours. Přestože je nyní tovární Kawasaki na startu šestnáctá, Matthieu Lagrive se kvalifikoval do závodu, který pojede společně s Gregory Leblancem a Nicolasem Salchaudem.
Silné privátní týmy mají pozice v první desítce - Honda National Motos (Arturo Tizon, Olivier Four, Grégory Junod) startuje z páté příčky, Bolliger Team Switzerland Kawasaki jsou na startu šestí (Horst Saiger, Roman Stamm, Daniel Sutter) a Monster Energy Yamaha YART sedmí (Wayne Maxwell, Patrick Olson, Igor Jerman).
Co se týče seriálu FIM Superstock World Cup tak tam byl nejrychlejším týmem celkově čtvrtý Junior Team LMS Suzuki ve složení Baptiste Guittet, Etienne Masson a Gregg Black. V kategorii Superstock teď mají poměrně velký náskok před dalšími týmy v pořadí jako Penz13.com Franks Autowelt Racing Team, Hall Motos 02 a Qatar Endurance Racing Team.

Slovenský tým Maco Racing Team se do vytrvalostního závodu kvalifikoval dvacátý. V sedle Yamahy nastoupí do čtyřiadvacetihodinovky trojice – Belgičan Didier van Keymeulen, Slovinec Marko Jerman a Polák Pawel Szkopek.
Předpověď počasí není pro nadcházející víkend nejpříznivější, takže odhadnou možného vítěze si v této chvíli nikdo netroufne. Start závodu je v sobotu 26.dubna v 15 hodin.

Harmonogram - Sobota, 26.dubna

78.ročník Bol d’Or 24Hodin - Start rost.PDF

LivetimingZDE
TV přenos - ZDE

10:30 – 11:15 - Warm up
12:35 – 14:15 - Pit walk
15:00 - START

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist