WSBK - sobotní kvalifikace

Krátká zpráva z dnešních kvalifikací na francouzském okruhu Magny-Cours, kde o tomto víkendu končí čtyřtaktní šampionáty pod hlavičkou WSBK.

World Superbike:
Necelé tři desetiny dělili Jiřího Mrkývku od kvalifikování do nedělních závodů. Problémy s novým motocyklem Ducati 998RS a slabý výkon starého stroje 996R však zapříčinily, že zítřejší závody třídy Superbike se budou odehrávat bez naší účasti.
V samotné, dvakrát přerušené, kvalifikaci zvítězil Ruben Xaus, který za svými zády zanechal na druhém místě Régise Laconiho a na třetím Chrise Walkera, jenž během kvalifikace havaroval. Čtvrté místo si vybojoval James Toseland a páté Pierfrancesco Chili. Na šestou pozici propadl Gregorio Lavilla a naopak na sedmou postoupil Leon Haslam. Neil Hodgson získal až osmou pozici, když odsunul na devátou Troye Corsera a na desátou Steve Martina.
World Supersport:
Chris Vermeulen získal Pole Position pro zítřejší poslední závod šestistovek, když na druhé místo poslal domácího Sébastiana Charpentiera a na třetí loňského Mistra Světa Fabiena Foreta. Čtvrtý skončil Vermeulenům týmový kolega karl Muggeridge, na pátém další z domácích jezdců Stephane Chambon, na šestém Broc Parkes, startující v barvách holandského týmu Ten Kate Honda. Sedmou pozici vybojoval Katsuaki Fujiwara před osmým Pere Ribou a devátým Christianem Kellnerem. Desítku nejlepších uzavřel domácí Da Costa starující na divokou kartu.
World Superside:
I ve třetí kvalifikaci zvítězil Steve Webster, který se tak postaví na čelo startovního roštu závěrečného závodu sidecarů. Druzí se kvalifikovali Steinhausen s Hopkinsonem a třetí Klaffenböck s Parzerem.
World Superbike - Superpole:
James Toseland zajel během odpoledního Superpole nejrychlejší čas a po právu získal Pole Position pro nedělní starty závodů třídy Superbike. Jako druhý skončil v hodnocení jednoho kola Neil Hodgson, který tak dal zapomenout na nevýrazné výkony z kvalifikací. Třetí místo obsadil domácí Régis Laconi a čtvrté Španěl Ruben Xaus. První řadu tedy vytvoří pouze jezdci současného nebo budoucího týmu Ducati Filla.
Páté místo získal veterán Pierfrancesco Chili, šesté Chris Walker, sedmé Gregorio Lavilla a osmé Sebastian Gimbert. Třetí řadu zítřejších startů vytvoří Steve Martin, Leon Haslam, Juan Bautista Borja a David Garcia. Poslední superpolovou řadu, tedy čtvrtou, si vybojovali James Haydon, Lucio Pedercini, Alex Gramigni a Troy Corser, který při svém měřeném kole chyboval a skončil tak na posledním místě s více jak 23. sekundovou ztrátou na předposledního jezdce. Aktuální výsledky z Magny-Cours naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist