WSBK Silverstone - pátek

Na britském okruhu Silverstone byly dnes také zahájené kvalifikace na další kolo světových čtyřtaktních šampionátů. Největší překvapení zažila především třída World Superbike.

World Superbike:
Gregorio Lavilla potvrdil sílu strojů Suzuki GSX-R 1000 a s časem 1:53,162 se s velkým náskokem radoval z provizorního Pole Position na nedělní závody třídy Superbike. Jako druhý se umístnil francouzský jezdec Régis Laconi (+0,717) a jako třetí John Reynolds (+1,119), který zde startuje na stroji Suzuki GSX-R1000 týmu Rizla Suzuki s divokou kartou.
Ze čtvrtého místa a tím provizorní první řady se mohl spokojit další britský jezdec Chris Walker, který na pátou pozici odsunul překvapivě dobře jedoucího Giovanni Busseie na motocyklu Yamaha YZF R1. Ze šesté pozice se mohl radovat "kartař" Michael Rutter před mladým Jamesem Toselandem a Španělem Rubenem Xausem. Naopak zklamání přineslo Neilu Hodgsonovi až deváté místo, stejně jako desáté místo Pierfrancesco Chilimu.
World Supersport:
Z vítězství v první kvalifikaci se radoval tovární jezdec Suzuki Stéphane Chambon (1:57,354), který jen těsně porazil druhého Karla Muggeridge (+0,078) a třetího Broca Parkese (+0,133). Na čtvrtém místě se umístnil překvapivě Thierry vd Bosch a na pátém Simone Sanna.
Šesté místo v páteční kvalifikaci vybojoval španělský jezdec Pere Riba na tovární Kawasaki před sedmým Chrisem Vermeulenem. Osmou pozici naopak vybojoval Alessio Corradi před devátým Robertem Ulmem a desátým Iainem MacPhersonem.
European Superstock:
Italský jezdec na italském stroji se radoval z vítězství v úvodní kvalifikaci na nedělní další závod evropského mistrovství třídy Superstock. Jmenovitě byl tímto italským jezdcem Lorenzo Lanzi se strojem Ducati 999S, který jedno kolo zajel za 1:58,162. Druhý skončil s obrovskou ztrátou Gianluca Vizziello (+1,204) na stroji Yamaha YZF R1. Třetí pozici obsadil Španěl Alex Martinez na litrové Suzuki.
Čtvrté místo získal William de Angelis před pátým Ilario Dionisim a šestým Lorenzo Alfonsim.
Z našich jezdců startuje v Silverstone pouze Tomáš Mikšovský, který dnes zajel jedno kolo za 2:05,082, za což mu patří předposlední kvalifikované, 31. místo (následuje David Gatemby, který se kvalifikoval a tři jezdci, kteří se prozatím nekvalifikovali).
World Superside:
Deklasováním zbytku světa lze nazvat vítězství posádky Webster-Woodhead v prvních dvou částech kvalifikace třídy sidecare, které se nyní již pravidelně jezdí vždy první den. Nejenže se tato posádka stala vítězem obou částí, ale svým časem 2:00,419 porazila druhé Hankse s Biggsem o 1,357 sekundy.
Třetí místo patřilo dnes posádce Klaffenböck-Parzer (+1,481) před čtvrtými Steinhausenem s Hopkinsonem (+1,483), kteří za Klaffin zaostali o neskutečných 0,002 sekundy.
Pětici nejlepších doplnili holandští Van Gilsové.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist