WSBK Monza - 2. kvalifikace

Jiří Mrkývka se nekvalifikoval do zítřejších závodů! Mates Tommy až ve třetí desítce výsledkové listiny kvalifikace.

Superbike:
Vítězem kvalifikace třídy Superbike se stal domácí jezdec Pierfrancesco Chili (1:47,247), který tak získal nejvýhodnější místo do odpoledního superpole. Druhý skončil v kvalifikaci Neil Hodgson před třetím Jamesem Toselandem a čtvrtým Régisem Laconim. Pátý je Ruben Xaus jenž však do druhé kvalifikace nenastoupil. Šesté místo patří Gregorio Lavillovi před sedmým Chrisem Walkerem, osmým Lucio Pedrcinim, devátým Marco Borcianim a desátým Paolo Blorou.
Náš Jirka Mrkývka dnes v kvalifikaci objel pouhá tři kola bez pořádného časového záznamu což znamená, že se Mrkva nekvalifikoval pro zítřejší závody a sezóna světových superbiků pro něj začala tak jak vloni skončila - záznamem Not Qualified ve výsledkových listinách.
Supersport:
Pole Position pro zítřejší závod třídy Supersport získal australský jezdec Karl Muggeridge (1:51,480) před svým týmovým kolegou Chrisem Vermeulenem (oba Honda CBR 600RR), Pere Ribou (Kawasaki ZX-6RR) a Katsuaki Fujiwarou (Suzuki GSX-R600).
Druhou řadu obsadí v zítřejším startu Iain MacPherson, Stéphane Chambon, Werner Daemen a Jürgen vd Goorbergh, třetí poté Alessio Corradi, Fabien Foret, Sébastien Charpentier a Robert Ulm.
Superstock:
Kvalifikaci na druhý závod Mistrovství Evropy Superstock vyhrál domácí Ilario Dionisi před krajanem Michele Fabriziem, Britem Jamesem Ellisonem a Španělem Bernatem Martinezem.
Naši jezdci získali místa ve třetí desítce, když Matěj Smrž skončil na 25. místě a Tomáš Mikšovaský na místě 28.
Superside:
Z vítězství v kvalifikaci sidecarů se radovali Britové Webster s Woodheadem, kteří do dnešní třetí části ani nenastoupili stejně jako druzí v pořadí Abbott s Biggsem. Třetí skončili v kvalifikaci Steihausen s Hopkinsonem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist