WSBK Misano - neděle

Déšť narušil program všech závodů na okruhu Santamonica v italském Misanu. Přesto odjíždí tým KL Intermoto spokojený.

World Superbike - 1. závod
Régis Laconi zvítězil v předčasně ukončeném závodě (déšť), když na druhém místě zanechal Troy Corsera na motocyklu Petronas FP1. Třetí dokončil tento závod Pierfrancesco Chili před čtvrtým Noriyuki Hagou a pátým Chrisem Vermeulenem. Pro deset bodů za šesté místo si dojel Chris Walker před sedmým Steve Martinem a osmým Gianlucou Nannellim. Desítku nejlepších doplnili devátý Bontempi a až desátý Toseland.
Náš Jiří Mrkývka v úvodním závodě skončil na 19. místě.
World Superbike - 2. závod
Ve zmoklém závodě zvítězil domácí veterán Pierfrancesco Chili, který až v posledních kolech odsunul na druhé místo dlouho vedoucího Régise Laconiho. Třetí místo získal Steve Martin. Opět čtvrtý dokončil závod Noriyuki Haga, pátý Leon Haslam, šestý James Toseland a sedmý Troy Corser. Lucio Pedercini dojel osmý, devátý Luca Pini a desátý Marco Borciani.
Náš Jiří Mrkývka se za mokra postupně dostal až na dvanácté místo, pak však začala trať osychat a Mrkva se propadal z vydobyté pozice. Jeho snaha nakonec skončila na prvním nebodovaném místě, tedy na místě šestnáctém.
V celkovém pořadí vede nestárnoucí Frankie Chili (97 bodů) před dosavedním lídrem Jamesem Toselandem (77). Třetí je již Régis Laconi se stejným počtem bodů jako čtvrtý Chris Vermeulen (70). Pětici nejlepších uzavírá Noriyuki Haga (69). Náš Jiří Mrkývka je se šesti body na 22. místě.
World Supersport
V odkládaném závodě pro déšť dokázal zvítězit Karl Muggeriidge před svým krajanem Kevinem Curtainem. I potřetí v řadě se radoval z pódia Jürgen vd Goorbergh, když v bláznivém závodě plném pádů dokončil na třetím místě. Čtvrtý dojel Katsuaki Fujiwara před pátým Alessio Corradim a Lorenzo Lanzim. Sedmou pozici vybojoval Stéphane Chambon, osmou Giovanni Bussei a devátou Vittorio Iannuzzo. Desítku nejrychlejších uzavřel Walter Tortoroglio.
V celkovém pořadí stále vede vd Goorbergh (57). Druhý je Curtain (47), třetí Muggeridge (37) a čtvrtý Fujiwara (34). Na pátém místě je Fabien Foret, který dnes stejně jako například Broc Parkes (z prvního místa) havaroval.
European Superstock
Lorenzo Alfonsi se radoval z deštivého vítězství, když na další místa odsunul své krajany Gianlucu Vizziella a Alessandro Politu. Čtvrtý dojel Belgičan Didier Vankeymeulen a pátý opět Ital Roberto Lunadei.
Alex Martinez Mas z českého týmu KL Intermoto dokončil závod na osmém místě, když v posledních kolech sice jezdil na šesté pozici, ale o toto umístnění vinou neustále mlžícího se hledí přilby přišel. Tomáš Mikšovský sváděl souboj o bodované umístnění, nakonec byl však v souboji o dvanácté místy vytlačen z dráhy a tak klesl na konečné 18. místo. Matěj Smrž dokonal svůj špatný víkend chybou hned v prvním kole, kdy ztratil 20 sekund na nejrychlejší jezdce. Hned v první zatáčce kola druhého však přišla havárie (v Misanu o tomto víkendu již jeho čtvrtá) po které prakticky přestal existovat jeho motocykl Honda CBR 1000RR. Libor Buček opustil startovní pole jako první jezdec, když havaroval již během úvodního kola.
V celkovém pořadí této třídy vede Alfonsi (45), druhý je Vizziello (45) a třetí Scassa (19). Alex Martinez je na 11. místě (10) a Tomáš Mikšovský je s jedním bodem na 23. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist