WSBK Imola - 2. kvalifikace

Dnešní kvalifikační boje určily pořadí jezdců na startech zítřejších závodů. Z vítězství se v jednotlivých třídách radovali Laconi, Muggeridge a Chiarello.

Superbike - 2. kvalifikace
Druhá kvalifikace třídy Superbike, která probíhá tradičně v dopoledních hodinách, začala na mokrém asfaltu, který postupně osychal. S obtížnými podmínkami se nejlépe vyrovnal tovární jezdec Ducati Régis Laconi, který nejenže zvítězil v této části kvalifikace, ale časem 1:50,805 získal také právo nejvýhodnější pozice pro odpolední Superpole. Na druhém místě skončil včerejší vítěz Noriyuki Haga, jenž stejně jako mnoho dalších jezdců nedokázal svůj včerejší čas vylepšit. Stejně jako Haga si počínalo i následujících sedm jezdců a tak i po druhé části kvalifikačních bojů zůstalo pořadí dosažené již v pátek. Třetí se kvalifikoval do Superpole Steve Martin, čtvrtý Chris Vermeulen, pátý Garry McCoy, šestý Marco Borciani, sedmý James Toseland, osmý Pierfrancesco Chili a devátý Lucio Pedrcini, který dnes vzhledem ke zraněním ze včerejšího pádu do kvalifikace nenastoupil. Na desáté místo se dnes dokázal dostat australský jezdec Troy Corser, jenž se chystá zítra nastoupit ke svému dvoustému závodu ve WSBK.
Náš Jiří Mrkývka čekal až oschne trať okruhu v Imole a až poté vyrazil vstříc kvalifikačním bojům. Jirka dnes nezlepšil svůj čas, přesto byl s 1:56,173 hodnocen na 23. místě. V součtu kvalifikačních tréninků však náš Jiří Mrkývka klesl oproti pátečnímu umístění o dvě pozice, což znamená, že do závodu odstartuje z 27. pozice.
Supersport - 2. kvalifikace
Vynikajícího úspěchu se dočkala Austrálie, která má hned čtyři jezdce na prvních čtyřech místech. Nejrychlejší i dnes byl Karl Muggeridge, který tak zítra ke svému boji o světový titul odstartuje z nejvýhodnější pozice. Muggeridge dnes zajel čas 1:52,131 a tedy čas o 0,722 sekundy rychlejší než zajel jeho týmový kolega Broc Parkes, jenž se umístil na druhé pozici. Třetí skončil Kevin Curtain, jenž zaostal za Muggeridgem o 0,933 sekundy. První řadu pak zítra doplní další Australan, kterým je Andrew Pitt, jenž opět startuje s motocyklem týmu Yamaha Motor Italia. Pátý skončil Jürgen Van Den Goorbergh, který na šesté místo odsunul Sebastiana Charpentiera a na sedmé svého týmového kolegu Fabiena Foreta. Osmý dokončil kvalifikaci Lorenzo Lanzi, devátý Matteo Baiocco a desátý Michele Fabrizio.
Superbike - Superpole
Pole Position získal po vítězství v Superpole francouzský jezdec Régis Laconi, který si právo startů z nejvýhodnějšího místa získal časem 1:49,818. Jako druhý se v Superpole umístil australský jezdec Chris Vermeulen, který byl s Laconim jediný, kdo se dokázal dostat pod 1:50 min. Na třetím místě se umístil Vermeulenův krajan Garry McCoy, který odsunul na čtvrtou pozici Noriyuki Hagu. Pátý skončil James Toseland, šestý Giovanni Bussei a sedmý Lucio Pedercini. Osmou pozici získal Gianluca Nannelli, devátou Steve Martin a desátou Troy Corser.
Superstock - 2. kvalifikace
Ital Riccardo Chiarello potvrdil vítězstvím ve druhé kvalifikaci svou pozici ze včerejšího dne. V čase 1:53,081 se stal vítězem dnešní kvalifikační dvacetiminutovky a po právu se postaví zítra na Pole Position pro třídu Supertock. Na druhém místě se kvalifikoval turecký jezdec Kenan Sofuoglu, který na třetí místo odsunul Lorenza Alfonsiho. Pětici nejlepších doplnil Luca Scassa a Alessandro Polita
Jediný český zástupce Tomáš Mikšovský si časem 1:56,463 vylepšil své maximum z loňského roku o skoro dvě sekundy (1,7 sec.), přesto do závodu odstartuje až z osmnácté pozice. Tommy v letošní sezóně však již několikrát potvrdil, že i z takovéto pozice je schopen nejen zajet solidní závod, ale i získat nějaké body.
Do kvalifikace ani dnes nezasáhl vedoucí muž šampionátu Gianluca Vizziello, který ve čtvrtek havaroval se soukromým motocyklem. Zranění z této havárie mu nedovolilo nastoupit do kvalifikace a tím ani do zítřejšího závodu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist