WSBK Brands Hatch - sobota

Dnes se rozhodlo o postavení na startech zítřejších závodů, i se rozdělily body pro jezdce třídy Superside.

European Superstock:
Jako první dnes vyjeli ke své druhé kvalifikaci, která se již odehrála na suché trati, jezdci evropského mistrovství třídy Superstock včetně našich Matěje Smrže a Tomáše Mikšovského.
Na suchém povrchu po předchozím dešti byl nejrychlejší Michele Fabrizio (1:30,714) před domácími Jamesem Ellisonem a Luke Quigleym. Čtvrtou pozici vybojoval Gianluca Vizziello a pátou Ir John Laverty.
Z našich se lépe dařilo Matějovi Smržovi, který se nejprve posunul na čtvrtou pozici, později byl dlouho šestý, ale přišly opět problémy s řazením, když mu začaly vypadávat rychlosti. Nakonec tedy propadl Matěj Smrž až na 24. místo. Tomáš Mikšovský dokončil tuto kvalifikaci na 27. místě a bude tak stát o řadu dále než Matěj Smrž.
World Superbike:
Ve druhé kvalifikaci třídy Superbike řádili domácí jezdci startující na divokou kartu, když nejlepší byl Shane Byrne před Seanem Emmettem a Johnem Reynoldsem. Čtvrtý skončil Régis Laconi před pátým Jamesem Toselandem a šestým Chrisem Walkerem. Sedmou pozici obsadil Neil Hodgson, osmou Gregorio Lavilla, devátou Pierfrancesco Chili a desátou Ruben Xaus.
Jedenáctý skončil Dean Ellison před Troyem Corserem, Leonem Haslamem, Ivanem Clementim a Michaelem Rutterem. Šestnáctku pro Superpole doplnil ještě Mauro Borciani.
Náš Jiří Mrkývka na suché trati zajel čas 1:30,871 což mu bohatě stačilo ke kvalifikování do závodu, do kterého odstartuje z 27. pozice.
World Supersport:
Také v této třídě se na suchém povrchu dokonale měnilo pořadí z pátečního mokrého dne. Z Pole Position se radoval Stephane Chambon před Fabienem Foretem, Karl Muggeridgem a Chrisem Vermeulenem. Do druhé řady se postaví Jürgen vd Goorbergh, Sebastian Charpentier, Katsuaki Fujiwara a Christian Kellner. Třetí řadu poté vytvoří domácí kartař Tom Sykes, Ital Alessio Corradi, Francouz Matthieu Lagrive a Belgičan Werner Daemen.
World Superside:
Steve Webster a Paul Woodhead potvrdili svou formu, když zvítězili i ve třetí části kvalifikace a zaslouženě se tak postaví na první místo startovního roštu odpoledního závodu. Druhá skončila posádka Steinhausen-Hopkinson před třetími Abbottem s Biggsem. Čtvrtí dojeli v kvalifikaci Hanks s Biggsem a pátí Klaffenböck s Parzerem.
World Superbike - Superpole:
Před superbikovým Superpole, které tradičně určuje pořadí v prvních čtyřech řadách startovního roštu, začalo pršet a tak nezbývalo pořadatelům než vyhlásit tzv. mokré superpole, což znamená pro šestnáct nejlepších jezdců z kvalifikace dalších 50 minut kvalifikačních bojů, při kterých má každý jezdec možnost zajet 12 kol (ale nemusí) z nichž ten nejlepší čas určí pořadí.
Pouhých pět kol stačilo Johnu Reynoldsovi (Suzuki GSX-R1000) aby zajel čas 1:35,706 což znamenalo nejen poražení všech strojů Ducati, ale především Pole Position pro zítřejší závody. Druhý skončil Chris Walker pře třetím Shane Byrnem. Do první řady se pak postaví ještě i čtvrtý Régis Laconi.
Páté místo obsadil Michael Rutter před šestým Rubenem Xausem na prvním z továrních strojů Ducati 999 F03. Sedmé místo patří opět domácímu jezdci Seanu Emmettovi a osmé Jamesu Toselandovi. Třetí řadu vytvoří Leon Haslam, Pierfrancesco Chili, který zajel v superpole vůbec nejméně kol ze všech jezdců, když objel pouhá čtyři kola. Až jedenáctý skončil Neil Hodgson a dvanáctý Troy Corser. Poslední superpolovou řadu obsadili Lavilla, Ellison, Borciani a Clementi.
World Superside - závod:
Z vítězství v závodě Sidecarů se radoval Steve Webster, který nedal svým soupeřům šanci a zaslouženě zvítězil. Pro dvacet bodů za druhé místo si v závěsu za Websterem přijel Jörg Steinhausen, který odsunul na třetí místo Klause Klaffenböcka.
O další místa se rozdělili domácí posádky v pořadí Abbott, Hanks a Gatt.
Vítězství v tomto závodě konečně dostalo do čela posádku Webster-Woodhead (116 bodů), když na druhé místo klesl Klaus Klaffenböck (110) a na třetím naopak zůstal Jörg Steinhausen (81). Čtvrtý je po šesti závodech Steve Abbott (62) a pátý Mike Roscher (58). Aktuální výsledky všech tříd z Brands Hatch naleznete v sekci VÝSLEDKY.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist