WSBK Brand Hatch - 1. kvalifikace

Matěj Smrž na fantastickém, osmém místě kvalifikace třídy Superstock. Jiří Mrkývka prozatím nestačil svým časem na kvalifikování do nedělních závodů.

European Superstock:
Nelze začít jinak, než třídou Superstock, kde se o výrazný úspěch dočkal Matěj Smrž, když v deštivé kvalifikaci vybojoval skvělé osmé místo.
V samotné první kvalifikaci zvítězil domácí Kelvin Reilly před Michelem Fabriziem a Lorenzo Lanzim. Mezi prvními jedenácti jezdci je osm Italů, dva domácí jezdci a mladší z bratrské dvojice rodiny Smržů, Matěj, který dnešní den krátce komentoval slovy: "Neustále jsem se pohyboval mezi čtvrtým až osmým místem. Začalo se na úplné vodě, pak to místy začalo osychat. Jsem spokojený."
Druhý český zástupce v této třídě, Tomáš Mikšovský, dokončil zmoklou kvalifikaci na 29. místě.
World Supersport:
Z vítězství ve zmoklé Anglii se v první kvalifikaci třídy šestistovek radoval australský jezdec týmu Ten Kate Honda Karl Muggeridge, který jedno kolo v Brands Hatch zajel za 1:38,786 a tím na druhou pozici odsunul španělského jezdce Pere Ribu (+0,064). Třetí skončil v úvodní části kvalifikace francouzský jezdec Thierry vd Bosch (0,155), který na čtvrté místo odsunul domácího Michaela Lavertyho (+1,592).
Druhou startovní řadu by po dnešní kvalifikaci obsadili Chris Vermeulen, Iain MacPherson, Stefano Cruciani a Barry Veneman. Do třetí by se následně postavili Robert Ulm, domácí Tom Sikes, dále Christian Kellner a Stéphane Chambon.
World Superbike:
Nejlépe si s nástrahou mokrého okruhu v Brands Hatch poradil v první kvalifikaci španělský jezdec Ruben Xaus, který jedno kolo zajel za 1:36,441. Druhý dnes dokončil kvalifikaci domácí Chris Walker, který měl na továrního jezdce Ducati odstup 0,134 sekundy. Třetí skončil Régis Laconi (0,157). Doslova jako šok působí na čtvrtém místě mladý Leon Haslam, který po loňské sezóně nenalezl místo v Grand Prix, kde vyzkoušel všechny třídy a tak odešel domů, do Británie, ve které začal jezdit šampionát třídy Supersport. Po dobrých výkonech zaujal před několika závody tamního mistrovství místo ve špičkovém, superbikovém týmu Renegade Ducati a nyní tedy opět udivuje svět.
Pátý skončil v dnešním boji Sean Emmett před šestým Johnem Reynoldsem, který byl jediným jezdcem první desítky, jenž nesedlá stroj Ducati (sedlá Suzuki GSX-R1000). Sedmé místo prozatímního startovního roštu patří Jamesu Toselandovi, osmé Michaelu Rutterovi, deváté Shane Byrnemu a desáté Pierfrancesco Chilimu.
Vedoucí jezdec šampionátu a jeden z nejvážnějších kandidátů na vítězství Neil Hodgson, potvrdil třináctým místem, že mu jízda na vodě opravdu nesedí.
Náš Jiří Mrkývka tentokrát nenalezl kvalitní recept na jízdu ve vodě a časem 1:45,089 se zařadil mezi jezdce, kteří nemají prozatím zajištěnou účast v nedělních závodech, když mu dnes patřilo 28. místo. Věřme, že zítra bude vše jinak a Jirka potvrdí, že na vodě umí jezdit.
World Superside:
Dvojice Webster-Woodhead dominovala v dnešní kvalifikaci, když zvítězila v obou, dnešních částech třídílné kvalifikace. Jako druhá se dnes umístnila posádka Steinhausen-Hopkinson, která odsunula na třetí místo dvojici bývalých Mistrů Světa Klaffenböcka s Parzerem. Čtvrté místo obsadili loňský šampióni Abbott s Biggsem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist