WCM: Tichy odchod ?

Staj WCM - Harris dokazala vyhrat v minulosti zavody Grand Prix v nejsilnejsi kubature, zda-li se objevi na startu v Jizni Africe, o tom se ale pochybuje.

WCM: Tichy odchod ?
Tym Moto GP Harris - WCM se nachazi zrejme tesne pred ukoncenim. Na oficielnich testech IRTA vyjel z boxu teto staje motocykl, na kterem se od GP 2003 ve Valencii vubec nic nezmenilo. A na nem sedel mlady Ital Michel Fabrizio (jel doposud v roce 2002 v tymu Gilera - Junior a vloni vyhral ME v Superstocich na Suzuki). Duvod jeho angazovani byl, jak jsem napsal uz vcera, jediny, pomoci Fabriziovych privatnich sponzoru tak tento tym splnil svou povinnost, zucastnit se oficielnich testu IRTA. Nebot hlavni sponzor se doposud na hladinu nevynoril.
Tim ovsem take padla varianta, ze od poloviny sezony by mel tym WCM nasadit motory KTM.
Jaka je vubec vyhlidka dalsiho pokracovani teto staje? Pet soukromych tymu ve tride MotoGP, tedy WCM, Camel - Honda, Proton, Tech 3 a d´Antin, obdrzi od Dorny rocne kazdy 1,5 milionu dolaru. "To ovsem nestaci ani pro normalni smysluplne zavodeni na celou sezonu", vysvetluje sef tymu Peter Clifford. "Potrebujeme 14-ti clenny tym, ktery se bude starat pouze o dalsi vyvoj. Nas lonsky model ma vykon 205 PS, my jsme schopni najit v rezervach dalsich 10 PS. A na to ovsem potrebujeme penize. Minimalne jeste jednou tolik, jinak musime skoncit a ve Welkomu se neobjevime."
Pet mechaniku na cele s Christophem "Beefy" Bourguignonem uz odeslo ke Kawasaki, kdyz se tam budou starat o Alexe Hofmanna!
Staj WCM zacala zavodit v roce 1992, tehdy jeji jezdec Peter Goodard jezdil privatni ROC - Yamahu. O rok pozdeji se podarilo Niallu MacKenziemu dojet v Doningtonu na tretim miste za Doohanem a Raineym. V roce 1997 se pomoci sponzora Red Bull splnil tymu dloholety sen. Stal se tovarnim tymem Yamahy a jako piloti tehdy jezdili Troy Corser a Luca Cadalora. O rok pozdeji vyhral Simon Crafar GP Velke Britanie. Ale vitezna serie pokracovala i dalsi rok, Regis Laconi vyhral v roce 1999 ve Valencii. Nejlepsi sezonou ovsem byla ta nasledujici, Garry McCoy dokazal trumfovat ve Welkomu, Estorilu a ve Valencii ! Celkem ziskal tento tym 18 podiovych umisteni...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist