Vítej doma Wayne!!!

Bývalý světový mistr třídy 500 ccm Wayne Rainey je opět doma. Snad ho nadobro opustili problémy, které mu způsobilo prasklé slepé střevo.

Trojnásobný Mistr Světa třídy 500 ccm a dvojnásobný vítěz šampionátu AMA Superbike, americká legenda Wayne Rainey je opět doma ve svém domě poblíž kalifornského Monterey, kde mu nyní až do vlastních oken zanese vítr zvuk čtyřtaktních superbiků, které zrovna na okruhu Laguna Seca testují.
Již dříve jsem vás informoval o problémech, které tohoto skvělého pilota minulosti provázely v posledních několika dnech. Nejprve mu lékaři tři hodiny operovali prasklé slepé střevo. Zda práci neodvedli dokonale, či zda to byla pouze shoda špatných náhod a okolností, je dnes zřejmě nezjistitelné. Podstatné je, že po dvou dnech, který Wayne prožil doma, musel být opět rychle svou rodinou transportován s infekcí v ráně do nemocnice, kde mu ránu vyčistili a zavedly silné antibiotika. Doslova před pár hodinami, či dokonce snad před necelou hodinou (mám zjištěno, že to bylo dnes odpoledne kalifornského času, to znamená mínus osm hodin a nyní je necelých 22:00 hod. našeho času) byl Wayne Rainey propuštěn opět domů. Rychlý telefonát jednoho ze známých redaktorů poodhaluje více z celé situace okolo Wayneho.
"Byl jsem po první operaci doma dva dny a cítil jsem se opravdu dobře, lépe než v nemocnici", říká do telefonu jezdec, kterého postihla v roce 1993 na italském okruhu Misano životní tragédie v podobě pádu z prvního místa závodu Grand Prix 500, při kterém mu praskla mícha jenž má za následek ochrnutí poloviny Wayneho těla od pasu dolů. "Právě kvůli mému ochrnutí jsem necítil situaci před samotným prasknutím slepého střeva. Následně jsem v nemocnici absolvoval tříhodinovou operaci, při které mě vyčistili. Lékaři si mysleli, že vyčistili všechno, ale musel jsem se do nemocnice vrátit. Oni mi pak zavedli hadičku do centra nákazy a všechno odčerpali."
Samotný zákrok byl velmi bolestivý a jak sám Wayne potvrzuje, byl rád, že v tu chvíli je opravdu v nemocnici, kde mu můžou pomoci. Nyní je tedy již opět doma, již je opět u své ženy Shae a svého desetiletého syna Rexe. Zpráva o dobrém konci této příhody jednoho z nejlepších jezdců historie silničních motocyklového sportu mě osobně opravdu potěšila. Wayne Rainey jistě patří k jezdcům, kteří si ve svém životě užili mnoho radostných chvil, ale především i mnoho bolesti. Přál bych vám číst skvělý článek o Wayne Raineym, který napsal jeden náš novinář, a který byl vydán v jednom z nejlepších našich časopisů o silničním sportu. Pokud toho novináře ukecám a dostanu práva na uveřejnění, jistě vám ho zde ihned naservíruji.
Wayne bude dle vlastních slov nyní několik dnů odpočívat, ale již se těší až bude opět moci závodit ve svém speciálně upraveném voze a až bude moci navštívit svého syna při baseballovém zápase. "Rexovi je nyní deset let a hrozně rád hraje baseball", říká bývalý světový mistr.
Závěrem jedna věta: VÍTEJ DOMA WAYNE!!!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist