Valencia - testy WSBK a WSS (2.)

Na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie pokračovaly testy motocyklů třídy Superbike a Supersport.

Tak jako v Jerezu, tak i ve Valencii ovlivnilo počasí testování strojů Superbike a Supersport. Déšť v průběhu testů přerušil snahu jezdců, kteří ve velkém počtu zbytek dne odseděli ve svých boxech.
Nejrychlejší byl dnes tovární jezdec Rubex Xaus, který ještě před odpoledním deštěm jako jediný jezdec dostal svůj čas pod 1:35 a tím se přiblížil k rekordu kola jenž drží Ben Bostrom z loňského roku. Xausův čas se zastavil na hodnotě 1:34,755. Jako druhý se dnes umístnil Neil Hodgson také z továrního týmu Ducati, který svůj stroj 999 F03 dostal okolo 4005 metrů dlouhého okruhu za 1:35,044. Třetím jezdcem druhého dne byl Régis Laconi (1:35,685), který se za jezdce týmu Ducat Fila zařadil opět s půl sekundovou ztrátou.
Dnes bylo také několik jezdců, kteří se nezlepšili a několik, kteří se zlepšili výrazněji než při zahajovacím dnu testování. Mezi ty, kteří se zlepšili patří Pier Francesco Chili, který se zlepši o skoro jednu sekundu nebo také Troy Corser se strojem FP1, který ubral ze svého času dalších 0,6 sec.
Smolařem dne byl jistě španělský pilot Gregorio Lavilla, který skončil testování hrůzostrašným pádem (snad bez následků).
Ve třídě Supersport zaznamenala většina jezdců zlepšení svého pátečního času. Nejrychlejší byla opět dvojice jezdců týmu Ten Kate Chris Vermeulen - Karl Muggeridge před dokonale zlepšeným Christophem Coganem také na továrním stroji Honda CBR 600. Čtvrtý byl japonský jezdec Katsuaki Fujiwara před pátým Gianlucou Nannellim.
Zpráva z Valencie také říká, že Thierry Van Den Bosch má po pádu podezření na zlomená žebra.
Testy ve Valencii pokračují zítra posledním ostrým dnem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist