V palbě otázek (1)

Nová podkategorie článků, která vám má přiblížit několik vybraných jezdců světové třídy. Jako první se pod palbu otázek dostal Nicky Hayden.

Existují jezdci, kteří vám o sobě řeknou cokoliv. Stačí jediné, zeptat se. Na druhou stranu, ale jsou jezdci, kteří s vámi neprohodí ani jedno slovo, odpovídají pouze vyvoleným. Spojením různých emailových korespondencí, různých odpovědí na všelijakých chatech a dalšími postupy vznikají různé rozhovory. Já se nyní pokusil o podobnou věc a tak vznikl prostor pro novou kategorii zpráv, kterou jsem nazval "V palbě otázek". Jako prvním se pod palbu otázek dostal jezdec, který mi přirostl k srdci před několika lety, a který nyní vstupuje jako nováček do MotoGP. Na všetečné otázky odpovídal vítěz posledního ročníku AMA/Chevy Trucks U.S. Superbike Championship 2002 a nováček Moto Grand Prix 2003, jezdec z kentackého Owensboro Nicky Hayden (21 let). Jsou pro vás okruhy GP více náročné než okruhy AMA? Ani ne tak náročné jako spíše zajímavé a bezpečné. Možná jsou o trochu náročnější, protože jsou delší. Nejhorší v nové sezóně bude naučit se stopy okruhů.
Zkoušel jste si již nějaké okruhy projet alespoň v PC hře MotoGP? Ano, ale není to ono. Můj maličký bratr mě vždy porazil.
Když jste poprvé viděl svůj stroj pro MotoGP, jak na vás zapůsobil? Bylo to neskutečné, především na mě zapůsobil pohled na moje oblíbené číslo #69.
Přijedete se podívat na nějaké závody AMA? Ano, hrozně rád. Doufám, že alespoň jednou nebo dvakrát se přijedu podívat na moje bratry při závodech. Jednou plánuji návrat do AMA.
Jste velice rodině orientovaný, vaši tři bratři, sestra, otec i matka jezdili s vámi na každý závod. Nyní budete pryč od rodiny, bude to pro vás těžké? Nebo snad bude někdo z rodiny s vámi? Jsem si jistý, že to bude pro mě těžké, ale je naděje, že má rodina může přijet na několik závodů za mnou. Miluji když je celá rodina s semnou.
Nyní jste se dostal mezi "velké chlapy", věříte, že jste stejný jako oni? O Moto Grand Prix jsem snil celý život, ale pokud bych se cítil, že na Moto GP nejsem dost připravený, raději bych zůstal doma.
Poté co jste testoval v dešti se cítíte být připravený na mokré závody? Ano, rozhodně nyní rád jezdím v dešti. Myslím si, že můžu být jezdec pro vydatný déšť.
Jak nejrychleji jste kdy jel na motocyklu? Asi 190 mph (305,7 km/h), ale letos jistě překročím 200 mph (321,8 km/h).
Z AMA jste náhle přestoupil do MotoGP, proč? Jdu za svým snem.
Co budete jednou dělat, až skončíte se závoděním, až se stanete Mistrem Světa? Oh ... Otevřu si motocyklovou školu, rád bych pracoval s malými dětmi.
Kdo myslíte, že bude nejtěžší soupeř, kromě Rossiho? V MotoGP jsou nejlepší jezdci světa, je těžké jmenovat.
Doposud vás vedl Freddie Spencer, co vás naučil? Mnoho věcí, bylo opravdu nádherné pracovat s Freddym, pomohlo mi to.
Co je podle vás nejlepší na závodech v USA? Fanoušci a atmosféra okolo závodů.
Pomůže vám váš nový týmový kolega v učení okruhů a nastavení motocyklů? Týmový druhové spolu nepracují, Rossi vypadá opravdu chladně.
Již vám někdo naznačil nějaké pokyny ohledně spolupráce s Rossi při samotných závodech? Ne, ještě ne.
Kdo se podle vás stane vítězem AMA SBK 2003? Uh, náročná otázka. Řekl bych, že Eric [Bostrom] nebo Mat [Mladin].
Co si přejete od "Santa"? (rozhovor byl ještě před Vánocemi) No, dostal jsem na mé dlouhé lety přenosný DVD přehrávač, tak snad nějaké nové filmy. Uvažujete o koupi nějakého "motorhome"? Ano, uvažuji, že nějaký zakoupím.
Nicky, těšíte se na evropské ženy? Ano, ale nemohu s nimi mluvit, tak se budu aspoň dívat.
Máte přítelkyni? Ne, ještě ne. Jsem sám. Profil Nickyho Haydena zde

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist