U Aprilie spokojenost

Zisk titulu v klasifikaci konstruktérů ve třídě 250 ccm a oba jezdci na bodech ve třídě MotoGP vedou Aprilii ke spokojenosti po Grand Prix Ria.

Spokojení mohli být po sobotním dnu v brazilském Riu konstruktéři italské Aprilie. Nejprve si v závodě třídy 250 ccm zajistili vítězství v šampionátu konstruktérů a posléze v závodě třídy MotoGP zaznamenali oba jezdci této továrny světové body, když Američan Colin Edwards dokončil závod na 13. místě a jeho japonský kolega Noriyuki Haga hned na další pozici, tedy na 14. místě. Přes nějaké problémy s motocykly a jejich motorem, dokázali jezdci Aprilie získat body, které italskou továrnu udržely na čtvrtém místě v poháru konstruktérů.
"První zatáčka byla strašná," vzpomíná po závodě Colin Edwards na kontakt v úvodu závodu. "Jel jsem mezi jednou Yamahou a jednou Kawasaki, ale naštěstí jsem byl schopný zůstat v závodě. Kvůli tomuto kontaktu jsem prohrál několik míst, ale později jsem byl schopný několik pozici naopak získat zpět."
"Problém s ventily mě neustále pronásledoval a také jsem měl špatný start. Myslel jsem jen na dokončení závodu," doplnil Edwardse Japonec Noriyuki Haga.
"Neočekával jsem takovýto závod," vyjádřil se k sobotnímu odpoledni vedoucí projektu MotoGP pan Gigi Dall'Igna. "Motor a jeho ventily jsou náš hlavní problém a proto není motocykl tolik konkurenceschopný, jak by mohl být. Potřebujeme rychle nalézt řešení, budeme se tomuto problému více věnovat."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist