TZ týmu Elit Grand Prix

...V dnešní kvalifikaci patří našim pilotům 13. (Lüthi) a 14. (Giuseppetti) nejrychlejší čas. Celkové výsledky kvalifikace však znamenají, že naši piloti nastoupí na zítřejší start závodu na pozicích z pátku...

Dopolední volný trénink třídy 125 se jel na mokré trati, a tak všichni závodníci zaostávali oproti pátečním časům zhruba o 10 vteřin. Na motocyklech našich jezdců přetrvával problém s elektronikou, která způsobovala v jednom z úseků trati zhasínání motoru. Tento problém, který se objevil již včera a byl také jednou z hlavních příčin špatných kvalifikačních časů našich jezdců, ale i ostatních pilotů továrních či A-kitových motocyklů Honda, způsoboval silný signál, který vycházel z vysílačů umístěných blízko trati. Tato kuriózní příčina byla odhalena až včera večer techniky HRC. Dopoledne probíhalo jednání se společnostmi DORNA a IRTA a nakonec se podařilo tyto vysílače přesunout.
Odpolední kvalifikace tedy probíhala již bez problémů s elektronikou. Bohužel pro náš tým se jelo na trati, která byla v některých úsecích ještě vlhká. Thomas Lüthi nakonec zajel čas 1:51,281, který byl pomalejší oproti pátečnímu o zhruba 0,3 vteřiny. Dariovi Giuseppettimu se podařilo i přes horší podmínky zlepšit páteční výkon o cca 0,4 vteřiny, což bylo vůbec nejlepší zlepšení mezi všemi jezdci. Ani toto zlepšení však nestačilo na posun v pořadí. Dario se pokusil jet ještě rychleji, ale jízda na hranici rizika znamenala jeho pád v závěru kvalifikace. Dariovi se naštěstí nic nestalo.
V dnešní kvalifikaci patří našim pilotům 13. (Lüthi) a 14. (Giuseppetti) nejrychlejší čas. Celkové výsledky kvalifikace však znamenají, že naši piloti nastoupí na zítřejší start závodu na pozicích z pátku, Thomas na 28. místě a Dario na 33. místě. Pro případný úspěch v zítřejším závodě bude tedy rozhodující start.
Tisková zpráva týmu Elit Grand Prix Racing Team

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist