TZ Elit Grand Prix Racing Team

Thomas Lüthi obsadil 13. místo, Dario Giuseppetti dojel 19.

Thomas neměl na své poměry dobrý start a při průjezdu do 2. kola se pohyboval kolem 15. místa. Pole jezdů vpředu se roztrhalo na 3 skupinky. Ve vedoucí jeli Stoner, Dovizioso, Lorenzo a překvapivě Bautista. Za nimi skupina, v níž hrál prim Kalio, který se od ní později odpoutal. Zhruba se ztrátou 4 vteřin pak skupina jezdců s Thomasem, kteří sváděli boj mezi 10. a 16. místem.
V průběhu závodu odstoupili pro technické problémy Stoner a Corsi. 2. a 3. skupina se časem sjely a roztrhaly na jednotlivé závodníky či dvojice jezdců. V závěru závodu pak záleželo především na stavu pneumatik, které ve velkém horku a na novém asfaltu dostávaly pořádně zabrat. Thomas na toto bohužel doplatil a musel zvolnit. Nemohl tak bojovat o umístění v první desítce a projel cílem osamoceně na 13. místě. Toto umístění je vzhledem k malému počtu odstoupení ze závodu velmi dobrým výsledkem.
Dario se po průměrném startu pohyboval kolem 25. místa. V průběhu závodu se mírně posouval vpřed až na konečně 19. místo v cíli. Jeho výkon v závěru také ovlivnil nepříliš dobrý stav pneumatik, který mu neumožňoval výrazněji zrychlit.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist