TZ Elit Grand Prix Racing Team

Thomasovi se skvěle povedl první kvalifikační den, když obsadil 6. místo.

Thomasovi vyšel již ranní volný trénink, ve kterém jeho čas 1’39,629 znamenal 7. místo. V kvalifikaci se Thomas dlouho pohyboval kolem 10. místa, ale v závěru se mu podařilo zrychlit. Časem o vteřinu rychlejším než ráno – 1’38,631 – obsadil Thomas výborné 6. místo. Na prvního A. Doviziosa ztrácí 0,9 vteřiny a na druhého v pořadí P. Nieta jen 0,35 vteřiny. Je to vůbec jeden z nejlepších kvalifikačních výsledků Thomase v MS.
Vašek Bittman se také v kvalifikaci oproti volnému tréninku zlepšil o 1 vteřinu a dobrým časem 1’41,136 obsadil 30. příčku. Na soupeře před sebou, kteří jsou stálými účastníky MS, neztrácí mnoho. Na 25. místo je to zhruba 0,5 vteřiny a na L. Peška, který je 19., 1,35 vteřiny. Vašek závodí na okruhu v Donigtonu poprvé v životě a trať se tedy teprve učí.
Věříme, že se našim pilotům bude dařit i zítra. Především Thomas má velkou šanci na výhodnou startovní pozici do nedělního závodu.
Na Thomasově motocyklu se pro zítřejší den provedou změny v nastavení převodů a elektroniky, na Vaškově motocyklu se provedly úpravy již před dnešním kvalifikačním tréninkem.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist