Tradiční setkání bývalých českotřebovských motocyklových závodníků

Poslední listopadová sobota se nesla ve znamení motocyklů, tedy alespoň ta v Rybníku u České Třebové. Poněvadž se v místní hospůdce ,,U synka" uskutečnil již třetí ročník setkání bývalých závodníků na jednostopých strojích.

Celou akci si do své režie vzal majitel hospůdky, avšak také bývalý závodník a později i kaskadér Jiří Synek ve spolupráci s Oldřichem Kopeckým. „Jsem velmi šťastný, že se nám podařilo uspořádat tuto výjimečnou akci už potřetí v řadě,“ pochvaloval si s úsměvem na rtech Jiří Synek.
Akce se zúčastnilo mnoho velkých jmen motocyklových závodů minulé doby, ať už silniční závodníci jako Láďa Váňě či Zdeněk Ryba. Nebo naopak z krotitelů terenních motocyklů Bohuslav Vaňous ml., Jindřich Sršeň a mnoho dalších. Na setkání se objevil i Miroslav Felgr, majitel známé a úspěšné ústeckoorlické závodní stáje Moto FGR, jež se mimo jiné v roce 2012 zúčastnila kompletního seriálu mistrovství světa prototypových motocyklů MotoGP v kubatuře Moto3.
Tým MotoFGR také pro tuto akci zapůjčil jeden ze svých závodních prototypů, a tak se mohli návštěvníci pokochat skvostnou dvoutaktní stopětadvacítku GP, na které závodil i Karel Hanika, jenž je současným želízkem pro Českou republiku v nejnižší kubatuře mistrovství světa. Ovšem “U synka“ se objevilo i několik dalších motocyklů, kupříkladu nostalgický známý Angličan Triumph Boneville, který patří samotnému hostiteli.
Že bylo o zábavu opravdu dobře postaráno ukázal třeba i doprovodný program v podobě westernové show Jana Betlacha, ten předvedl některé ze svých dovedností s lasem a bičem. Setkání bývalých motocyklových závodníků navštívil i člověk z trochu jiné branže, a to mořeplavecký nestor Ruda Krauschneider, který svou typickou přívětivostí rozdal řadu moudrých slov.

Akce se protáhla až do nočních hodin, avšak účastníci zajisté hlady nestrádali, jelikož pro ně byl po celou dobu připraven opravdu vydatný raut.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist