Tomáš Holubec se vrátil

Tomáš Holubec, jezdec týmu Akuna Racing, se vrátil po svém pádu v Silverstone do sedla závodního motocyklu.

Při Mezinárodním mistrovství České republiky slavil návrat do sedla závodního motocyklu Tomáš Holubec, jezdec jihočeského týmu Akuna Racing. Tomáš si závodní premiéru v našem šampionátu odbyl na jaře na maďarském okruhu Hungaroring, kde absolvoval svůj první závod ve společnosti české elity (předtím absolvoval čtyři závody německého Bike Promotion). Tehdy ještě nastoupil s motocyklem Yamaha YZF R6 do závodu třídy Supersport. V Maďarsku se však zranil Matěj Smrž, jezdec týmu Akuna Racing a Tomáš Holubec byl právě tím, který ho v následujících závodech evropského šampionátu třídy Superstock nahradil. Přišel však závod v britském Silverstone a v něm nebezpečný pád Tomáše Holubce, který utrpěl při havárii na konci cílové rovinky otevřenou zlomeninu pánve. Dlouhá rehabilitace po propuštění z nemocnice nedovolila mladé naději nastoupit ani do závodů Mistrovství ČR, až nyní v Brně usedl opět Tomáš do sedla motocyklu Honda CBR 1000RR týmu Akuna Racing a absolvoval první závod po dlouhém pustu.
"V pátek si mi moc dobře nejelo, bylo to všechno tak trochu divný. V zatáčkách jsem chodil brzo na brzdy, bylo to špatný," říkal Tomáš Holubec v paddocku brněnského okruhu těsně po nedělním Warm Upu. "V sobotu jsem se o trochu zlepšil, ale stejně je ten čas špatnej. Nějak se do toho nemůžu dostat. Ne že by mě něco ještě bolelo, jsem zdravotně zcela v pořádku, ale prostě se do toho nemůžu dostat. Dva měsíce jsem na tom neseděl, je to znát. Na závod se hodně těším, jdu do něj s tím, abych nespadnul a dojel jsem lépe než startuju. Co však bude po Brnu nevím, chtěl bych jet ještě v Maďarsku, chtěl bych jet dál s Akunou."
Tomáš Holubec zavzpomínal také na dobu, kdy nemohl usednout do sedla závodního stroje, na dobu, kdy ležel v nemocnici uprostřed Anglie a uvažoval, co bude dál.
"Když teď vzpomínám na pobyt v anglické nemocnici, musím říct, že to bylo docela dobrý, byly tam fajn sestřičky," říká Tomáš Holubec s úsměvem. "Jeden a půl měsíce jsem byl na nemocenský, regeneroval jsem se a odpočíval. Teď už čtrnáct dní chodím do práce a tak není na nějaké zamyšlení čas. Musím teď hodně cvičit, abych nabral zase sílu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist