Testy ve Valencii

Tým Fortuna Yamaha společně s několika dalšími týmy, testoval dnes na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.

Tým Fortuna Yamaha zůstal po Grand Prix Valencie s několika dalšími týmy na okruhu Ricardo Torma a dnes zahájil testování na sezónu 2004. Dnešních testů se dle tiskové zprávy zúčastnili oba jezdci, kteří za tento tým absolvovali nedělní závod MotoGP, tedy domácí matador Carlos Checa a japonský pilot Noriyuki Abe.
Oba jezdci testovali nový rám Deltabox, se kterým již absolvovali závod před dvěma dny. Španěl Carlos Checa dnes absolvoval celkem 81 kol, při kterých dosáhl nejlepšího času 1:33,78. "Dnes ráno jsem zkoušel aktuální specifikaci rámu a když jsem ho poté porovnal s novým rámem, potvrdil jsem si, že jdeme správným směrem," říkal v podvečer Carlos Checa. "Odpoledne jsem přešel opět k novému rámu a dokázal jsem si zlepšit nastavení. Musím říci, že nový rám je dobrý. Během závodního víkendu nebylo moc času na jeho odzkoušení, dnes jsem mohl jasněji vidět, že má mnoho potencionálu. Včera jsem tady byl, abych se podíval jak někteří novináři testovali můj motocykl. Bylo zajímavé slyšet jejich poznatky a dívat se na jejich jízdu, která byla až o deset až patnáct sekund pomalejší než jízda závodníků MotoGP."
Norick Abe, který nahradil zraněného Marca Melandriho, testoval během dne několik nových součástek dodaných továrnou Yamaha [a zřejmě i nový šestiválec - poz. Racing].
Testování na okruhu Valencia, které pokračuje i zítra, se kromě týmu Fortuna Yamaha zúčastnily také týmy Ducati, Aprilie, Kawasaki, Pramacu a Protonu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist