Testy v Sepangu (1)

Suzuki a Yamaha zahájily testování na malajsijském okruhu Sepang.

Jak jsem včera naznačil, potvrdil dnes tým Suzuki svůj přechod od pneumatik Michelin k pneumatikám Bridgestone. Továrna Suzuki si dle tiskového prohlášení od přechodu slibuje lepší komunikaci, když jak Suzuki, tak i Bridgestone mají své domácí působiště v Japonsku. Ačkoli se v prohlášení hovoří o tom, že Suzuki přestupuje k novému dodavateli, všeobecně se soudí, že to byla právě francouzská továrna Michelin, která ukončila spolupráci s modrým, továrním týmem. Během společného působení, které trvalo skoro třicet let, dokázali Michelin a Suzuki získat šest titulů Mistra Světa.
Dnes zahájila Suzuki své testování na okruhu Sepang v Malajsii. Toto testování přerušil asi po třech hodinách vydatný déšť, který donutil techniky, ale i jezdce k změnám v jejich plánu. Podrobnosti k tomuto testování továrna Suzuki neuvolnila.
Vedle Suzuki ja na okruhu Sepang přítomná i továrna Yamaha, která zde testuje s Carlosem Checou, Norickem Abe a Norihiko Fujiwarou..
Cerlos Checa dnes absolvoval třicet kol, při kterých testoval nový rám Deltabox, jenž byl poprvé představen ve Valencii při poslední Grand Prix letošní sezóny. Carlos dokázal ještě v suché části testů zajet nejlepší čas 2:04,9 a tedy pouze o 1,1 sekundy pomaleji než Valentino Rossi při závodě letošní Grand Prix Malajsie.
Zatímco Checa na mokru již nepokračoval, oba japonští testovači jezdili i na mokrém povrchu. Carlos byl přesto po testování spokojený s tím, že dokázal dodat údaje svým technikům. Mezi přítomnými sice není Valentino Rossi, ale jeho duchovní otec Jeremy Burgess již v Malajsii je a již získává první informace o stroji Yamaha YZR M1.
Testování Yamahy a Suzuki pokračuje v Sepangu i zítra.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist