Tamada miluje vítězit doma

Makoto Tamada předvedl vynikající jízdu, která ho přivedla až na nejvyšší stupínek závěrečného pódia po dnešním závodě MotoGP.

Po včerejším vynikajícím závěru kvalifikace, kdy se Makoto Tamada dokázal prodrat na čelo kvalifikace, absolvoval dnes japonský jezdec Hondy snad ještě okázalejší vystoupení, které mu zajistilo jeho další vítězství v závodech MotoGP. Toto vítězství je pro Tamadu o to cennější, že ho získal před domácím publikem, které mu v závěru aplaudovalo. Tamada získal vítězství nejen pro sebe a Hondu, ale i pro domácího výrobce pneumatik Bridgestone a pro hlavního sponzora japonské Grand Prix - Camel.
"V první zatáčce jsem si uvědomil, že všichni jedou moc rychle na projetí této ostré zatáčky a nakonec jste viděli, jak to dopadlo," řekl po závodě nyní celkově pátý Makoto Tamada. "Jel jsem druhý za Valentinem a pamatoval jsem si, jak to dopadlo v posledním závodě v Estorilu, kde jsem skončil za ním. Tentokrát jsem chtěl aby to dopadlo jinak a tak jsem jel více agresivněji a pokoušel se ho napadat. Motocykl jel výborně, stejné byly pneumatiky. Řídil jsem se radou techniků z Bridgestone, kteří mi po Warm Upu poradili jakou si vybrat pneumatiku. Měl jsem všechno pro vítězství, zaútočil jsem a předjel Valentina. Ke konci jsem si stanovil svůj rytmus. Děkuji všem, toto vítězství je opravdu důležité."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist