Stop Grand Prix USA v roce 2004

Promoter Mistrovství Světa společně s organizátory americké Grand Prix oznámili prostřednictvím společné tiskové zprávy, že v roce 2004 se neuskuteční Grand Prix USA.

18. dubna 2004 se měla konat Grand Prix USA na okruhu Barber Motorsports Park poblíž alabamského Birminghamu. Včera rozeslala promoterská společnost Mistrovství Světa Dorna Sports svou tiskovou zprávu, ve které prostřednictvím svého šéfa Carmelo Ezpelety oznamuje, že tato Grand Prix, která měla pro příští sezónu zahrnovat pouze závody třídy MotGP, se v roce 2004 ještě konat nebude, ale že se počítá se vstupem do USA v roce 2005. Zde je tisková zprávy Dorna Sports o zrušení závodu Grand Prix USA 2004:
Dorna Sports CEO Carmelo Ezpeleta vysvětluje: Hovořilo se o možnosti konání Grand Prix Spojených Států v roce 2004, více specifikované v Birminghamu ve státě Alabama. Ačkoliv první pocity byly velmi pozitivní, bohužel současná situace nedovoluje zahrnout do kalendáře pro příští sezónu závod MotoGP. Budeme v nadcházejících diskusích s Barber Motorsports Parkem, které začnou v blízké budoucnosti, intenzivně jednat s nadějí, že vše bude připravené a dokončené pro rok 2005."
Sportovní marketingová společnost Bruno Event Team z Birminghamu ve státě Alabama, byla najatá na řízení všech akcí na okruhu Barber Motorsports Park. Pan Gene Hallman, prezident této společnosti říká: "Měli jsem diskusi o pořádání MotoGP v roce 2004 jako Grand Prix USA. Ačkoliv každý byl přesvědčen, že Barber Motorsports Park je připravený na americkou Grand Prix, uvědomili jsme si, že tento značně nový okruh bude nejprve potřebovat v roce 2004 vyzkoušet ještě předtím, než se zde bude konat tato velká událost. Tato doba poskytne Barber Motorsports Parku čas na dokončení všech prostorů včetně úpravy okolí a dokončení Muzea ještě předtím, než budeme hostit tuto světovou událost. Pokračujeme v diskusích o MotoGP s cílem roku 2005. Myslíme, že konec těchto diskusí by měl být s koncem roku 2003.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist