Stiggy je po Catalunyi nakonec spokojený

Švédský jezdec Johan Stigefelt je i přes problémy s motocyklem nakonec spokojený s dosaženým výsledkem.

Švédský jezdec třídy 250 ccm Johan Stigefelt si ve španělské Barceloně připsal další tři světové body do celkového hodnocení šampionátu, když se mu po problémech s motocyklem podařilo dokončit závod na třináctém místě. “Motocykl nepracoval dobře již v ranním Warm-Upu, chyběla rychlost na šestém stupni. Vysvětlil jsem problém mému hlavnímu mechanikovi Maurovi a on mi řekl, že asi ví čím to je, proto jsem nebyl příliš ustaraný,“ říkal Stiggy po nedělním závodě.
Za slunného a horkého dne se však stejné problémy objevily i v samotném závodě, ve kterém Sitgefelt nejprve dokázal překonat několik jezdců, aby později opět propadl o několik pozic dozadu. “Již během prvního kola jsem poznal při nájezdu do cílové rovinky, že s motocyklem není něco v pořádku. Motocykl nešel nahoru, svou maximálku dosahoval již 300 – 400 metrů před koncem rovinky. Později jsem se pokusil zapomenout na tento problém a věnoval jsem se opět závodu. Do té doby jsem však ztratil několik pozic, pokračoval jsem však ve svém rytmu a zlepšoval okruhové časy. Postupně jsem opět předjel čtyři až pět chlapců a dostal se na třinácté místo.“
Johan Stigefelt je i přes své problémy spokojený a pochopitelně poděkoval svým mechanikům za jejich obětavou práci, kterou pro něj v každém závodě vykonávají. “Chtěl bych poděkovat svým mechanikům za jejich obětavou práci i přes problémy, které přicházeli jeden za druhým. Mauro věří, že potřebujeme nový motor a ten bychom měli dostat ještě před Assenem,“ říká jezdec, který se na závody v Assenu velmi těší. Po těchto závodech se také chystá opět domů do Švédska, kde podle jeho slov byl naposledy na konci května.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist