Spokojený Poncheral

S přípravou svého týmu je spokojený francouzský manažer francouzského týmu Gauloises Yamaha Tech3. Do další fáze příprav by se měl již zapojit také Olivier Jacqu.

Spokojeností v těchto dnech hýří Hervé Poncheral, manažer týmu Gauloises Yamaha Tech3. Jeho radost nad uspokojivými výsledky Alexe Barrose v předsezónních testech mírně kalí zranění Oliviera Jacqua, který si při svém nedávném pádu na okruhu Jerez přivodil zranění předloktí. Toto zranění ho vyřadilo z následných testů na okruhu Valencia, ale na příštích testech týmu by již měl být přítomen. “Říkal, že bude zpět příští týden v Barceloně kde absolvujeme další část našeho testovacího programu, a že se nemusím bát, že bude opět rychlý“, potvrdil Poncheral návrat Oliviera Jacqua na stroj Yamaha YZR M1.
Tak jako již většina jezdců, tak i tento francouzský manažer potvrdil, že letošní sezóny bude něco excelentního, něco co bude fantastické pro tisk, televizi a především pro širokou motocyklovou veřejnost. “Každý si to užije, každý mimo týmových manažerů, kterým bude často hrozit srdeční příhoda“, komentuje letošní sezónu Poncheral. “Budeme bojovat nejen kvůli tomu abychom se stali nejlepším týmem Yamahy, ale také abychom vyhrávali závody, ačkoliv Honda, Ducati a Suzuki vypadá dosti silně, ale těžko lze o šancích hovořit dříve než začne šampionát“, prozrazuje částečně své plány Poncheral, který zcela opomíjí vynikající výsledky továrních jezdců Aprilie.
V předsezónním testování vypadají týmy továrny Yamaha jako jeden celek, jako jeden velký tým. Jako kdyby každý jezdec pracoval na jiné oblasti nastavení motocyklu. Poncheral však k této záležitosti dodává: “Až přijde čas závodů všichni budou již zase pracovat pouze na svého jezdce a pouze na nastavení vhodném právě pro tohoto jezdce.“
Poncheral si také libuje angažováním Alexe Barrose do svého týmu. “Alex zapůsobil na každého v týmu svým profesionalismem a především talentem. Technici jsou spokojení s jeho vývojovou prácí, která má obrovskou odezvu. Co nás nejvíce těší je, že Alex na všech okruzích kde testujeme překonává rekordy okruhů. Jeho jistota a patnáctiletá zkušenost nám dává důvěru věřit, že v letošním sezóně bude velice silný.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist