Spokojený Nobu Aoki

Japonský jezdec Nobuatsu Aoki je spokojený, že i ve 32. letech zůstává aktivním jezdcem šampionátu MotoGP.

Japonský jezdec Nobuatsu Aoki (32) přiznal velké vzrušení, že může i nadále pomoci ve vývoji nového stroje Proton KR V5. Vedle nového týmového kolegy, kterým se stal mladý Kurtis Roberts, syn majitele týmu "Krále" Kennyho Robertse bude chtít Aoki zaznamenat pro stroj další světové body.
"Jsem velmi šťastný, že můžu zůstat i nadále s tímto vzrušujícím projektem," říká japonský jezdec, jenž pro čtyřtaktní stroj Proton KR získal první body v Mistrovství Světa. "Jsem v tom od úplného začátku a znamená to pro mě hodně v tomto vývoji originálního motocyklu. Celý minulý rok se motocykl zlepšoval. Další krok znamenaly testy nového podvozku po skončení poslední sezóny. Tento nový podvozek zlepší kontrolu nad zadním kolem a vylepší jeho chování v zatáčkách. Zlepši se také motor. Tento tým vždy ví co chce, to je to, proč jsem rád jeho součástí. Samozřejmě, že ze všeho nejraděj závodím, ale všichni chceme stejnou věc - udělat z V5 konkurenceschopný motocykl," pokračuje Nobu svou zpověď na stránkách týmu Proton KR.
Vlastník týmu Kenny Roberts sr. vyjádřil svou důvěru v japonského závodníka, který během závodu kombinuje svůj talent se silnou vůlí závodit. "Během posledních dvou let udělal Nobu pro tým velkou práci," říkal King Kenny.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist