Smutek ve španělském týmu

Smutní naopak byli jezdci španělského týmu Telefonica MoviStar Repsol-YPF, když Nieto závod třídy 250 ccm nedokončil a Elías dojel až na třináctém místě.

Špatný den prožili v Assenu během závodní soboty oba jezdci týmu Telefonica MoviStar Repsol-YPF, když Toni Elías dokončil závod třídy 250 ccm po zápasu se svým nastavením až na 13. místě, zatímco Fonsi Nieto pro poruchu cíl neviděl vůbec. Toni Elías prakticky ihned od startu začal propadat polem jezdců, ale zkušenější Nieto bojoval s Portem a Rolfem o šesté místo. Konec tohoto boje učinil spadlý řetěz, který se Nieto ještě pokusil za přítomnosti televizních kamer nasadit (zrovna v době kdy se náš Jakub Smrž chystal předjet Elíase), leč jeho snaha nenašla pochopení u jeho Aprilie a tak nespokojený Nieto musel předčasně do svých boxů.
“Na začátku závodu jsem viděl Westa jak nasadil ostré tempo, já však preferoval nepodstupovat riziko pádu, protože stále bylo na trati hodně vody a také bylo kvůli této vodě špatně vidět,“ říkal později Fonsi Nieto. “Později v závodě jsem se začal cítit klidněji a byl jsem si jistý, že mohu dohonit Poggialiho, ale spadnul mi řetěz. Sice jsem se pokusil ho nasadit zpět, ale bylo to nemožné. Je to skutečná škoda, protože jsem zde mohl získat důležité body, obzvláště když havaroval De Puniet, on je jedním z mých největších soupeřů. Při takovýchto, mokrých závodech však nemůžete nic dělat. Přinejmenším jsem spokojený s prací mého týmu, protože motocykl jel dobře a stále se kousek po kousku zlepšujeme.“
Druhý jezdec týmu Toni Elías postupně klesal polem jezdců až na 13. místo, které byl nakonec schopný udržet na cílovou čáru. Nespokojený Elías po závodě přiznal, že nastavení jeho Aprilie nebylo pro tyto těžké podmínky nejlepší.
“Byl to velmi těžký závod. Měl jsem dobrý start, ale již v první zatáčce mě předjela velká skupina jezdců,“ stěžoval si Elías po závodě. “Necítil jsem se na motocyklu klidný, nebyl jsem schopný získat nějaký rytmus do své jízdy. Natavení nebylo nejlepší, ale zvládnul jsem dokončit závod a získat několik důležitých bodů do šampionátu. Mužem, kterému tento závod nejvíce prospěl, byl Poggiali. Je však ještě hodně závodů, ve kterých můžu zredukovat tuto jeho výhodu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist