Sametová Šelepka nejen obrazem

Brněnský kultovní klub "Šelepka" byl dnes v podvečer dějištěm sametové motoristické besedy s brněnskými jezdci. A v zaplněné "Šelepce" - mezi diváky nechyběli pochopitelně ani pravidelní "odborníci" našeho webu - panovala dobrá nálada nejen v hledišti, ale i na podiu, což ostatně dokazují pohotové fotografie od pana Josefa Faita.

Kapitoly článku

V úvodu dnešního svátečního odpoledne v Brně všichni vzpomenuli památku zesnulého brněnského motoristického novináře Amose Krejčího a některé historky o něm byly hodně víc než pouze úsměvné. 
Potom dostali slovo brněnští motocykloví závodníci a tak se publikum dozvědělo od pilota královské kubatury MotoGP Karla Abrahama nejen jak se změnil jeho vztah k Valentimu Rossimu, nýbrž jak je to třeba s těmi nízkými stupačkami na jeho ex-motocyklu, včetně dodání "nového", ale ohořelého rámu týmu Cardion, či jaký je zásadní rozdíl mezi novým motocyklem CR Aprilia a bývalým prototypem rovněž italské produkce. A také český milovník adrenalinových zážitků Abaja zalitoval toho, že ho Rakušan Felix Baumgartner předběhl a že na tento jeho rekordní skok nepřišel bohužel brněnský student jako první!
Další Kája, tedy Karel Hanika, naopak kromě jiného všem vysvětlil, jaké to je využít znalosti domácí tratě v posledních kolech závodu a že jeho snem je startovat někdy v závodech MotoGP, ale jak sám přiznal, od splnění tohoto snu ho ještě dělí doslova světelné roky. A také si posteskl, že překonat své letošní výkony v Red Bull Rookies nebude vůbec snadné.

Výborným vyprávěčem se dnes ukázal Michal Filla, který přítomné seznámil s průběhem vytrvalostního závodu na 24 hodin, zda se během něho dá vůbec spát a jestli je řízek nebo knedlík tím správným jídlem. A proč je normální stockový závod vlastně takovým sprintem.
Ondra Ježek si na Šelepku odskočil z motokárových závodů a po skončení autogramiády se tam také vracel. Ale jinak u něho nic nového, tedy kromě změny motorky na příští sezonu. A mluvil také o tom, že na svém oblíbeném bicyklu jezdí raději po starém Masecu, než na novém Automotodromu.

Naopak Michal Šembera nejen mění tým, kubaturu a motocykl, ale zřejmě i závodní seriál. Přičemž by velmi rád startoval v Brně s wild card při mistrovství světa. Právě on ale musel během své "zpovědi" čelit neustálým atakům svého bráchy...
Doslova humorem sršel jeho bratr Lukáš Šembera, který už sice nehraje košíkovou, nýbrž ho velmi zaujal box, samozřejmě rovněž na vozíku a největší soupeře má ve Znojmě! A co se týká brněnského Masarykova okruhu, tak prý na něm snad neexistuje zatáčka, kterou by si nevyzkoušel projet po zadní části těla.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist