S novým týmem bojoval Vostatek o stupně vítězů Moto4

Český závodník Ondřej Vostatek se 13. září ve Valencii opět postavil na start španělského šampionátu CEV. Tentokrát poprvé v týmu HMA LLinsual racing zazářil na nové Moto4 a při své premiéře bojoval o pódium.

Ondřej přicestoval do Valencie již v úterý večer a od středy se začal pomalu připravovat na předposlední závody CEV této sezóny. Díky technickým problémům zpočátku neodjel příliš mnoho tréninků, ale i přesto se neustále zlepšoval a zajížděl lepší časy.

V první sobotní kvalifikaci si vedl nad očekávání skvěle a všechny překvapil, když zajel šestý nejrychlejší čas. Při druhé kvalifikaci došlo ke změně počasí a začalo pršet. Pořadí jezdců se tím pádem už nezměnilo a náš jezdec poprvé do závodu nastoupil z druhé řady.

V závodě se Ondřej hned po startu držel ve vedoucí skupince, která bojovala o pódium. Pořadí jezdců se neustále měnilo a náš jezdec se dokázal probojovat i na druhou pozici. Tvrdý souboj probíhal až do konce závodu a Ondřej projel cílem nakonec jako šestý.

I když Ondřej v národním šampionátu pódia nedosáhl, vynikající výkon českého jezdce byl oceněn při oblastním vyhlášení nejlepších jezdců, kde Ondřej obsadil třetí místo a získal první ocenění ve Španělsku.

„Jsem naprosto ohromen, nikdo na poprvé nečekal takový výsledek!“ uvedl Jan Vostatek. „Je to skvělý úvod a začátek a zároveň velká výzva a motivace do další sezóny. Ondra si zaslouží velkou pochvalu stejně jako celý tým, který dal dohromady vynikající motocykl. Takže díky všem za skvělou práci a moc se těšíme na další závody.“

Ondřej Vostatek závodní víkend komentoval slovy: „Jsem moc rád, že se mi povedla kvalifikace. Motorka je skvělá a cítím se na ní moc dobře. Je ještě pořád ve vývoji, ale tým je perfektní takže doufám, že se nám společně podaří ještě doladit nějaké drobnosti.“

„V závodě jsem jel na špici s těmi nejlepšími a dařilo se mi je předjíždět v zatáčkách, ale na rovince mi trochu ujížděli. I když jsem trošku zklamaný, že to na bednu nevyšlo, byl to skvělý závod a doufám, že se mi to podaří příště,“
dodal Ondřej Vostatek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist