Ruben Xaus do MotoGP

Španělský jezdec Ruben Xaus se stal druhým jezdcem týmu Luise D´Antína a bude tak pokračovat na strojích Ducati společně se svým letošním kolegou Neilem Hodgsonem.

Tým Luise D´Antína má již i druhého jezdce pro sezónu MotoGP 2004. Vedle britského jezdce se v příští sezóně představí na stroji Ducati Desmosedici Hodgsonův letošní kolega z továrního týmu Ducati Fila španělský jezdce Ruben Xaus.
Ducati tak vyřešilo otázku okolo svého satelitního týmu v nejprestižnější třídě a zároveň tak zřejmě uvolnilo i místo pro jezdce svého továrního týmu v šampionátu AMA U. S. Superbike, kterého se v plné síle od roku 2004 zúčastní. Zde by tedy měl nastoupit od Kawasaki odcházející Eric Bostrom.
"Novou výzvou jsem vzrušený a rád bych osobně poděkoval Luis D´Antínovi za jeho podporu," říkal po zveřejnění zprávy Španěl Ruben Xaus, který již po skončení letošního šampionátu World Superbike požádal Ducati Corse, aby ho pro sezónu 2004 nasadila do nějakého jiného šampionátu. "Odevzdám pro něj a pro tým 200%. Jsem rád, že jsem se dostal do španělského týmu, a že mohu pokračovat s Neilem. Mám s ním dobrý vztah a mimo okruh se respektujeme. Jsem s Ducati již čtyři roky a jsem rád, že s ní zůstávám. Doposud jsem neměl příležitost vyzkoušet MotoGP motocykl, ale již se toho nemohu dočkat," doplnil jezdec, který je vedle skvělého stylu pověstný také častými pády.
Spokojený s tímto jezdcem byl samozřejmě i vlastník týmu, sám bývalý aktivní jezdec, Luis D´Antín, který tak vedle otázky jezdeckého obsazení vyřešil i otázku sponzorskou, protože jak známo za Xausem se "táhnou" peníze.
"Jsem potěšený a hlavně spokojený, že mám Neila a Rubena pro příští rok," říkal D´Antín. "Mám v ně velkou víru a pokud se podívám na výsledky jezdců, kteří přišli do MotoGP letos ze Superbiků, opravdu věřím, že mohu od obou hodně očekávat."
První testování týmu Luise D´Antína se uskuteční ve dnech 10. - 12. prosince na španělském okruhu Ricardo Torma u Valencie.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist