Rossi na nepopulární okruh

Valentino Rossi nemá sice okruh Sachsenring velmi v lásce, přesto chce učinit jeden z důležitých kroků před letní přestávkou šampionátu Grand Prix.

Po dramatických událostech, kdy byl Valentino Rossi na okruhu Donington Park potrestán za porušení pravidel a tím zároveň odsunut na třetí místo ve výsledkové listině závodu třídy MotoGP, přijíždí tento italský jezdec na okruh Sachsenring s cílem potvrdit své vedení v šampionátu a případným vítězstvím ukázat opět všem, kdo že je ve třídě MotoGP tím nejlepším.
"Jak říkám stále, tato sezóna bude obrovská a dlouhá bitva," říká Rossi před zahájením kvalifikací a tréninků. "V loňské sezóně jsem měl dobrý začátek a tak šlo vše výborně. Nyní je celý šampionát o hodně tvrdší a velmi bojovnější. Mám velký tým, který usilovně pracuje, abych byl neustále vpředu šampionátu."
Slova o složitosti letošního šampionátu potvrzuje i pohled do loňské a letošní výsledkové listiny. Zatímco v tuto dobu loňské sezóny měl Valentino Rossi na svém kontě po osmy závodech sedm vítězství a jedno druhé místo a zároveň 87 bodů náskok na druhého Tohru Ukawu, ve vyrovnané letošní sezóně získal Rossi za stejné období "pouze" tři vítězství, tři druhá místa a dvě třetí, což znamená po osmy závodech sice vedení v celkovém pořadí, ale narozdíl od loňského roku "jen" o 34 bodů před Sete Gibernauem a o další tři před vítězem posledního závodu Maxem Biaggim.
"Sachsenring nikdy nabyl můj oblíbený okruh, ale je důležité zahájit dovolenou v dobrém postavení klasifikace šampionátu," doplňuje italský jezdec. "Bude to těžký víkend a já se již těším na nabití svých baterií před druhou částí sezóny."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist