Ralf Waldmann se vrací

Německý pilot Ralf Waldmann přesvědčil Petera Clifforda o svém přínosu pro tým a stal se tak druhým oficiálním jezdcem týmu Harris WCM.

Tým Harris WCM oznámil, že jejich druhým jezdcem pro letošní rok MotoGP se stane německý veterán Ralf Waldmann, tedy jezdec jenž již na svém kontě má šest vítězství ve třídě nejslabší kategorie a čtrnáct ve čtvrtlitrech. Ralf se tak stává posledním chybějícím článkem ve startovní listině nejen týmu Harris WCM, ale i celého startovního pole třídy MotoGP.
Ralf Waldmann nejprve ukončil svou aktivní kariéru pilota Grand Prix, ale později se po nezdaru s MuZ vrátil alespoň na tři loňské závody (Assen, Sachsenring a Brno). Plánoval jet třídu 250 ccm i celou letošní sezónu, ale nedostatek peněz mu jeho plány přeškrtl. Nakonec tedy sehnal angažmá jako laciný jezdec u Petera Clifforda (hovoří se o ročním příjmu 50 tis. EU), kterému se jistě levný, ale kvalitní jezdec oplatí a v případě úspěchu projektu s Yamahou YZF R1 i zaplatí. "Vloni jsem si uvědomil, že ještě stále můžu jezdit rychle. Věřím tomu", říká Waldmann. "Miluji tento sport a to je důvod proč chci ještě závodit. Nejsou to peníze, jel jsem ve všech třídách, jel jsem v 80 ccm, pokračoval ve 125, 250, 500 a nyní tedy MotoGP."
Zprávu o svém novém týmovém kolegovi uvítal také již dříve podepsaný Chris Burns. "Je to opravdu velká zpráva. Neznám ho osobně, ale slyšel jsem, že je to dobrý chlap. Respektuji ho. On má obrovské množství zkušeností a já se těším, že se z nich poučím", říkal Chris Burns.
"Máme dobrou skupinu lidí pro přípravu motocyklů", říkal po podpisu svého druhého jezdce manažer týmu Peter Clifford. "Dave Hagen připravuje motory a Harris Performance Products připravuje podvozek. Pro náš tým WCM", doplnil boss týmu, který sice již má dva jezdce, ale stále mu chybí patřičný materiál.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist