Protony opět pouze dvoutaktní

Tříválcové dvoutaktní stroje Proton KR se představí i v nadcházející Grand Prix Španělska.

Tým Proton KR oznámil, že i ve třetím závodě Grand Prix, který se od zítra jede na španělském okruhu Jerez de la Frontera, nastoupí na tříválcových dvoutaktních strojích o obsahu 500 ccm. Práce na jejich čtyřtaktním stroji V5 sice pokračovali po celých 14 dnů od poslední Grand Prix ve Welkomu přesto kvůli několika nepříjemnostem se tým Kennyho Robertse sr. rozhodl svůj debut na čtyřtaktním pětiválci odložit na pozdější dobu. "Pracujeme na našem novém motocyklu jak nejrychleji můžeme, ale na závodní dráho hu nevezmeme do té doby, dokud nebude zcela připravený," říká na další odložení vlastník týmu Kenny Roberts sr. "Je to ústup ve vývoji, ale je to něco s čím jsme počítali."
Týmový manažer Chuck Aksland byl ve svých odpovědích na odložení plánovaného startu v Jerezu podrobnější a uvedl, že za celý odklad můžou drobné problémy, které zdržely jejich plánované testování na britských okruzích. "Hodně jsme pracovali, dosáhli jsme jistého pokroku. Náš cíl byl Jerez, ale nyní je změna a my odkládáme start na další závod," říká americký manažer Robertsova týmu. "Je to nový motocykl a musíme tak testoval mnoho systémů."
Sklamání je toto rozhodnutí zejména pro jezdce týmu Jeremy McWilliamse a Nobuatsu Aokiho, kteří však i v prvních dvou Grand Prix dokázali přesvědčit, že i na dvoudobém materiálu dokáží být velice rychlý. "Je to těžká doba, ale každý v týmu jde stejným směrem, za stejným cílem, který se nepřestává přibližovat," říká belfastský jezdec Jeremy McWilliams. "V Jižní Africe jsem jel na dvoutaktu a mohl jsem skončit mezi nejlepšími deseti. Myslím, že stejný cíl mohu mít i v Jerezu. Náš motocykl tam vždy jede dobře. Nyní se těším na testování nového stroje."
Stejně jako McWilliams si do Jerezu věří i druhý jezdec týmu Nobuatsu Aoki, který po senzačním loňském závodě skončil ve španělském pekle na sedmém místě. "Minulý rok jsem si Jerezu opravdu užil, protože tam je několik míst kde jsou dvoutakty ve výhodě. Doufám, že tomu tak bude i v letošním roce, neustále se budu snažit jet co nejlépe," říká Nobu Aoki.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist