Proton V5 brzy na silnici

Čtyřtaktní motocykl Proton V5 pro závody Grand Prix třídy MotoGP v nejbližší době vyjede na silnici k prvnímu seznamovacímu testu.

Vedoucí vývoje týmu Proton KR Američan Chuck Aksland nedávno hovořil o jejich novém stroji Proton V5 a jeho momentálnim stavu vývoje. Věc se má tak, že motor je již hotový a v současné době probíhají zkoušky na brzdě. Koncem tohoto měsíce bude zabudovaný do nového rámu a poprvé vyjede ven z haly v britském Banbury. “Je naděje, že koncem měsíce bude motor v rámu a začne jezdit po silnici“, říkal Chuck Aksland. “Pravděpodobně začneme krátkým seznamovacím testem zde v továrně a následně máme na březen naplánované čtyři testy, některé IRTA testy a zbytek je soukromé testování. Cíl těchto testů je ujistit se, že jsme připravení na test třídy MotoGP v Catalunyi“, dodává Aksland a ujišťuje, že nový stroj každopádně bude připravený již k zahajovacímu závodu v japonské Suzuce.
Tak jako celý svět tak i Auksland sleduje testování týmů po celém světě. “Tak jako každý, sledoval jsem testy ostatních továren přes internet a ostatní média. Vypadá to, že všichni udělali své hlavní kroky. Připomíná mi to loňský rok, když z továren zazněly hlasy o jejich dobrých výsledkách a nakonec jezdila Honda o dvě sekundy rychleji. Je ještě zřejmě brzy na nějaké prognózy, ale vypadá to, že Honda bude opět na vrcholu. Je proto pro nás škoda, že ještě stojíme v továrně a škoda to je především pro naše jezdce. Bylo by ideální jít cestou ročního vývoje jako Ducati nebo Aprilia, ale to se nám nehodilo. V každém případě zatím nejsme moc ustaraní. Pokud vše uděláme tak jak potřebujeme, budeme při zahájení Grand Prix konkurenční, předpovídá Aksland avšak ihned dodává: “Bude to rok jako žádný jiný, ale nyní je ještě nemožné předpovídat co se stane v okamžiku kdy na okruhu Suzuka spadne zelená vlajka.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist