Proton chce body

Tým Proton KR chce dosáhnout na okruhu Donington Park konečně na světové body.

Stroj Proton KR V5 absolvuje v podání jezdců Jeremy McWilliamse a Nobuatsu Aokiho svůj debut na domácím okruhu, jakým jistě je Donington pro oxfordshirský tým Kennyho Robertse sr. Jisté problémy ve spolehlivosti a ve výkonu tento tým stále se svým novým strojem má, ale nepřetržité vyvíjení stroje slibuje, že by právě na domácím okruhu mohl zaznamenat své první body do světového šampionátu.
“Samozřejmě, že Donington je pro nás všechny zvláštní okruh, obzvláště pro mě, který jedu pouze jednou před svými, domácími fanoušky,“ říká belfastský Jeremy McWilliams. “Před třemi roky jsem zde ve třídě 500 ccm dojel na třetím místě. Nyní je očekávaný velký dav lidí, měla by zde být fantastická atmosféra. Minulý týden jsme testovali několik nových dílů a ty vypadaly, že by mohly dobře pracovat. Náš nový motor je již na dynojetu. Ve středu [dnes – poz. racing] budeme opět testovat a tak jsem si jistý, že vše může být lepší než v posledních třech Grand Prix,“ doplňuje irský jezdec a přidává své domněnky o to, že by mohl být nyní motor výkonnější.
“Je to pro nás těžké, nemáme pro čtyřtakt žádné informace ze žádných okruhů,“ pokračuje Jeremy. “Všude začínáme od začátku. Samozřejmě jsme všichni věděli, že to bude těžké, ale všichni to chápeme před odjezdem do Doningtonu pozitivně.“
Zlepšující se práci na stroji V5 a dosažení vyššího výkonu potvrdil také druhý jezdec týmu Nobuatsu Aoki, který společně s Noriyuki Hagou sledoval svého krajana Yukio Kagayamu v nedělních závodech britského superbikového šampionátu.
“Věci okolo nového motocyklu probíhají v těchto dnech velmi rychle, tým pracuje ve dne v noci na zlepšení motocyklů před nastávající Grand Prix. Nikdy to však pro jezdce není dost rychle,“ připustil Nobu Aoki. “Je deprimující být testovacím jezdcem, když chcete závodit a chcete stále více a více. Nový motocykl začal dobře a s větším důrazem na vývoj se od posledního závodu zlepšil. Stále zvětšujeme naše naděje na zisk prvních bodů pro tento čtyřtaktní stroj. Tým nyní jede na domácí Grand Prix a tak bych právě zde rád získal pro tento motocykl první body,“ sčítal Aoki.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist