Příprava malých Japonců

Bývalý pilot Grand Prix Takuma Aoki se nyní věnuje předávání zkušeností mladým začínajícím adeptům.

V roce 1998 po vážném úrazu, po kterém ochrnul na obě nohy, odstoupil Takuma Aoki ze své závodnické činnosti, motocyklovému sportu však nezanevřel a ve své rodné zemi otevřel školu pro ty nejmladší adepty silničního motocyklového sportu. Při loňském osmihodinovém, vytrvalostním závodě na okruhu Suzuka například učil 270 dětí ve věku 6 – 12 let jízdě na minibikách. Nyní v rámci otevřeného dne na stejném okruhu si celou akci zopakoval.
Hlavní motto celé akce je naučit děti ovládat jejich první motocykly. Takuma chce předat své zkušenosti mladým jezdcům a zvýšit jejich zájem v tento sport. I když sám Takuma nemůže dávat vzhledem ke svému tělesnému stavu praktické rady sám, vše probíhá pod dohledem jiných špičkových jezdců. Poslední akci tak byli přítomni kromě samotného Takumy také Noboru Ueda, Hiroshi Aoyama, Naoki Katoh a Nobuyuki Yunoki.
“Myslím, že naše zkušenost je velmi pozitivní a prospěšná a to v této akci dokonce i pro mě. Doufám, že zde budeme schopni najít budoucí hvězdu našeho národa“, říkal po celé akci Nobby Ueda, který se na konci loňského roku vzdal další aktivní kariéry jenž trvala dlouhých, ale úspěšných dvanáct let.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist