Pramac Honda a testy ve Valencii

Zpráva týmu Pramac Honda o dvoudením testování na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.

I přes bolest v rameni, kde ho zdobí zlomenina klíční kosti, absolvoval valencijské testování týmu Pramac Honda vedle oficiálního jezdce Makoto Tamady také testovací jezdec Hondy Shinichi Itoh, který si nedávno zranil svou klíční kost při závodě superbiků doma v Japonsku.
Během úterý a středy testoval Makoto Tamada nový rám svého stroje Honda RC 211V, který sice získal již před několika dny, ale pro poslední závod ve Valencii se rozhodl neriskovat jízdu na neodzkoušeném materiálu a soustředit se pouze na vývoj pneumatik Bridgestone.
Během testování se Tamada rychle sžil s novým rámem, se kterým v závěru dokázal zajet i několik výborných časů a to vždy výhradně se závodní konfigurací. Během patnáctikolového testu odolnosti ukázal Tamada konstatní rychlost a také zlepšení času o jednu sekundu oproti času v nedělním závodě. Tamadův nejlepší čas ze všech 131. kol, které za dva dny testování absolvoval byl 1:33,0 min.
Shinichi Itoh se soustředil na testování nové evoluce pneumatik, když nejprve v úterý testoval zadní pneumatiky a ve středu přední. Během 145. kol zajel nejlepší čas 1:36,4 min.
Další testování má naplánované tým Pramac Honda na polovinu listopadu do Francie a na začátek prosince opět do Španělska.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist