Po dvou vítězství následoval pád

Poslední dva roky v Misanu vítězil, nyní Fabien Foret v závodě Mistrovství Světa Supersport havaroval a ukončil tak své úspěchy na tomto okruhu.

Po velmi špatné kvalifikaci odstartoval do nedělního závodu Mistrovství Světa Supersport v italském Misanu někdejší šampión Fabien Foret až z páté řady, kterou si vyjel překvapivě špatnou jízdou během obou měřených částí kvalifikace. Pro fanoušky tohoto sympatického Francouze to bylo velké překvapení, vždyť Foret je jezdec, který v posledních dvou letech vždy v Misanu zvítězil a to ať na vynikající Hondě, tak na vloni mírně vadnoucí Kawasaki. Samotný závod, který byl nejprve pro silný liják odložen o 40 minut a poté zahájen jako WET RACE, dokonal Foretovu tragédii, kterou jeden z favoritů letošní sezóny v Misanu prožíval. Fabien Foret totiž po deseti kolech havaroval a ze závodu odstoupil.
“Během posledních dvou let jsem zde v Misanu vyhrál oba závody a tak jsem byl připravený vyhrát znovu,“ vysvětloval smutný Foret. “V pátek se však spustil déšť, který nepřestával a tak zničil mou ctižádost. Věděl jsem, že to bude těžké, protože jsem se kvalifikoval až do páté řady, ale chtěl jsem jet jak nejlépe dovedu. Bohužel jsem jel až příliš tvrdě, protože jsem v poslední šikaně havaroval. Je to pro mne zklamání, ale při příštím závodu v Monze budu zpět.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist