Phillip Island - testy MotoGP (5)

Tovární týmy Kawasaki a Suzuki pokračovaly v testování na australském okruhu Phillip Island.

Velice silný vítr ztížil pracovní den dvojice továrních jezdců Kawasaki - Japonce Shinya Nakana a Němce Alexe Hofmanna. Německý jezdec dnes pracoval na nastavení podvozku v závislosti na lepší přilnavost, než se kterou se potýkal ve včerejší části testování. Práce se odvíjela dobrým směrem až do okamžiku, kdy nezvládl svůj stroj a opustil dráhu okruhu Phillip Island v Austrálii. Svůj výlet do štěrku neustál a v testování musel dále pokračovat na záložním motocyklu.
Záložní stroj musel použít i japonský jezdec Nakano, když na jeho motocyklu muselo být upravováno nastavení několika motorových dílů. Nakano poté na záložním stroji cvičil především starty.
Testy týmu Fuchs Kawasaki Racing pokračují zítra a končí ve čtvrtek.
Alex Hofmann: 1:32,92 (66 kol)
Vítr, který je dnes silnější než včera, nám způsobil několik problémů. Nejvíce ztrácím na začátku cílové rovinky. Výjezd z poslední zatáčky na cílovou rovinku je hodně na přilnavost zadního kola a já byl v této části okruhu dnes pomalejší než včera. Dnes jsem měl také mechanický problém, po kterém jsem opustil trať a raději položil motocykl do štěrku než vrazil do bariéry okolo okruhu. Nebyl jsem zraněn a motocykl nebyl mnoho poškozen, stejně jsem musel pokračovat na záložním stroji. I s tímto strojem jsem dokázal pravidelně jezdit rychleji než včera. S dnešním pokrokem jsem spokojený. Pokud budou zítra lepší podmínky, jsem si jistý, že se můžu nadále zlepšovat.
Shinya Nakano: 1:32,94 (61 kol)
Dnes ráno jsem pokračoval v práci na nastavení povozku, nakonec jsem mohl konstatovat, že stroj na tomto okruhu pracuje celkem dobře. Odpoledne jsem chtěl pokračovat na práci s pneumatikami, ale velký vítr učinil průjezd některými zatáčkami hodně nebezpečný. Poté jsem musel přesednou na můj druhý motocykl. Mechanici totiž pracovali na mém prvním stroji. Pokusil jsem se tedy zkoušet starty do závodu, protože spojka Kawasaki je hodně odlišná od té, kterou znám. Výsledek byl pro mě trochu zklamáním, ale nalezl jsem alespoň místa, na kterých musím do začátku sezóny pracovat. Je to oblast, kterou musím při evropských testech doladit. Pokud přes noc přestane tolik foukat vítr, pak budu zítra pokračovat v testech nových pneumatik Bridgestone.
Továrna Suzuki, která testuje společně s Kawasaki na australském okruhu Phillip Island, opět neuvolnila žádné informace.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist