Ozvěny z Estorilu – 250 ccm

Hlasy nejlepších pilotů "naší" kubatůry, tedy třídy do 250 ccm po portugalském závodu Grand Prix.

Ozvěny z Estorilu – 250 ccm
Šťastný vítěz Toni Elias – Honda : “Byl to velmi rychlý závod, jezdil jsem o pouhých 0,1 sekundy pomaleji než Pedrosa v tréninku! Porto jel ze začátku velmi rychle, takže bylo skoro nemožné ho pronásledovat. A tak jsem čekal, až budu mít prázdnější nádrž. A pak jsem ho konečně předjel. Jsem opravdu happy, bylo to mé první letošní vítězství, a chtěl bych poděkovat všem, kteří mi důvěřovali i v době, kdy mi to nešlo“.
Také druhý v cíli Sebastian Porto – Aprilia byl spokojený: “Nemám důvod být smutný, vždyť mistrovství světa je stále otevřené. Pochopitelně jsem zkusil, tento závod vyhrát, ale Toni byl velmi silný. V každém případě jsem získal nějaké body k dobru, na Daniho a Randyho. Ve zbývajících pěti závodech do toho dám pochopitelně všechno. A co se týče toho mého znamení prstem k Tonimu 5 kol před koncem. Chtěl jsem mu naznačit, aby přestal jezdit na rovinách „cik cak“, nebo nás dojedou ještě zezadu“.
Francouzský jezdec Randy de Puinet – Aprilia (3.), který v 11 odjetých závodech už 7x stál na stupních vítězů: “Toto třetí místo je pro mě velmi důležité, jsou do 3 body, s kterými jsem se přiblížil Pedrosovi. Ze začátku jsem nestačil prvním jezdcům a potom v polovině závodu jsem udělal chybu, která mě stála hodně důležitého času. A tak jsem se už soustředil na to, dojet do cíle před Pedrosou. Tuto trať nemám vůbec rád a tak jsem vlastně velmi sppkojený. V posledních dvou kolech jsem šel vždy na brzdy co nejpozději, abych zavřel Danimu všechny dveře, neboť on vyvíjel v záveru opravdu pořádný tlak“.
Vedoucí jezdec šampionátu Daniel Pedrosa – Honda (4.), u kterého byl po závodě v zadní pneu objeven zabodnutý hřebík: “Měl jsem velké problémy se zadním kolem, kvůli tomu hřebíku ztrácela pneumatika stále vzduch. Už od prvního kola jsem poznal, že se něco děje. A tak jsem nemohl dělat nic jiného, než v rámci možností jet co nejrychleji. A na konci z toho bylo 4. místo. Není to pochopitelně výsledek, který jsem si představoval, ale když se podívám na stopětadvacítky a Doviziosa, tam mohu vlastně mluvit o štěstí“.
Alex de Angelis – Aprilia (5.): “Odstartoval jsem tak špatně, že jsem okamžitě ztratil všechny naděje na podiové umístění. Vždyť jsem byl po prvním kole až 11. ! Změnili jsme Set – Up, abych získal nějaký čas během zrychlení při výjezdu z pomalých zatáček, ale toto řešení nic nepřineslo“.
Anthony West – Aprilia (6.): “Stal jsem se nejlepším soukromým jezdcem, ale tento okruh mě nesedí“.
Manuel Poggiali – Aprilia (7.): “S novými pneumatikami ztratím na začátku vždy hrozně moc času“.
Pedrosův stájový kolega Hiroshi Aoyama – Honda (9.) jel v Estorilu poprvé: “Ve čtvrtém kole jsem jel bohužel rovně a nestačil zatočit. Tím jsem ztratil hrozně moc času a pozic. Ale pak jsem jezdil stabilně časy 1:43“.
A konečně loňský vícemistr světa Roberto Rolfo – Honda (10.) si jen postěžoval: “Vůbec jsem nedůvěřoval přední pneumatice, takže se nedalo jet rychleji“.
Závod nedokončil Fonsi Nieto – Aprilia: "Škoda tohoto závodu. Samotný závod jsem rozjel velmi dobře. Ale přibližne od 6. kola jsem začal mít problémy s výfukem, takže jsem ztratil několik umístění. A v závěru mi začal ještě „stávkovat“ motor“.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist