Odlišná nálada v Ponsově týmu

Zatímco Max Biaggi má okruh Donington Park mezi svými oblíbenými, Tohru Ukawa by raději již měl tento víkend ve zdraví ukončený.

Mistrovství Světa silničních motocyklů tento víkend dosáhne na svou polovinu jednou z nejsledovanějších a nejuznávanějších Velkých Cen - Grand Prix Británie. Tato Velká Cena však kromě mnoha nadějí přináší i několik starostlivých obličejů. Jedním takovýmto zamračeným obličejem je i tvář Sita Ponse, který do Doningtonu přiváži i pochopitelně své dva Jezdce Tohru Ukawu a Maxe Biaggiho. Tento španělský veterán motocyklových okruhů doufá, že alespoň jeden z jeho chlapců dokáže ohrozit letos neotřesitelné postavení Valentina Rossiho a Sete Gibernaua a ještě před letní přestávkou (po Sachsenringu) získat mravní podporu nejen pro sebe, ale i pro celý tým.
"Tyto dva závody před letní přestávkou jsou pro nás nesmírně důležité v závislosti na mistrovské naděje jak mezi jezdci, tak i mezi týmy," říká Sito Pons. "Max produkoval skvělý výkon na mokrém Assenu a já věřím, že má vůli být znovu mezi nejlepšími i v Doningtonu. Také doufám, že Tohru ukáže svůj pravý potencionál nyní, když se již cítí na motocyklu klidný."
Samotný japonský jezdec Tohru Ukawa přicestoval do Doningtonu přímo z okruhu Suzuka, kde absolvoval testování na srpnový závod Mistrovství Světa Endurance (stejně jako Hayden). Ukawa okruh Donington nemá moc rád a to už i z důvodu své loňské ošklivé havárie, po které musel vynechat nedělní závod.
"Donington mi nepřipomíná mnoho milých vzpomínek," říká Tohru Ukawa. "Mé dvě účasti v nejvyšší kategorii nebyly dobré, zvláště ta loňská, když jsem utrpěl úraz a byl zraněný. Z tohoto důvodu bych řekl, že Donington není jeden z mých oblíbených okruhů, ačkoliv nemohu říci, že ho nenávidím.
Má důvěra jde nahoru a neustále zlepšuji cit na motocyklu. Doufám, že v Anglii udělám důležitý krok dopředu a budu bojovat o vedoucí pozice."
Naproti tomu, Max Biaggi se do Doningtonu těší a spoléhá zároveň, že zde získá své první, letošní vítězství. Max Biaggi se také těší na charitativní den, kterého se každoročně zúčastňuje.
"Jsem šťastný z cesty do Anglie a z účasti na Dnu vítězů," potvrdil Biaggi. "Na okruh přijíždím časněji než jindy, abych se setkal se svými fanoušky, jsou tam opravdu dobří fanoušci. Donington je krásný okruh, obklopený zelenými loukami, ačkoliv jeho zařízení je staré."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist