Nejlepší výsledek pro Suzuki

Nejlepšího výsledku dosáhl tovární tým Suzuki Grand Prix při australské Velké Ceně na Phillip Islandu.

Nejlepšího výsledku této sezóny dosáhl na australském okruhu Phillip Island jezdec továrního týmu Suzuki, Američan Kenny Roberts jr., který v závodě třídy MotoGP dojel na devátém místě. Zatímco Kenny dojel pouhé 1,3 sekundy za osmým Carlosem Checou, tak si na letošní sezónu dobře počínal i druhý jezdec týmu a Kennyho krajan John Hopkins, který dokončil skvělý závod na dvanáctém místě.
Dobrý začátek závodu proměnil Roberts prakticky ihned na pozici v první desítce. Během náročného závodu se snažil udržet své pneumatiky co nejdéle v dobrém stavu, o čemž hovoří i jeho nejrychlejší kolo, které zajel až na konci celého závodu. V závodě se postupně vytvořilo několik skupinek, přesto jel Kenny skoro celý závod osamocený.
"Znovu se každý dívá pouze na pozici, pokud nejste závodníkem, tak je to nejsnazší způsob," říká Roberts, jenž upozorňuje, že přes dobrý výsledek není se strojem spokojený. "Pro mě je to však starý příběh. Věřím, že mám schopnost vyhrávat tyto závody a Suzuki také. Jediný problém je, že bojujeme o pozice za první desítkou. Někdy to dopadne lépe, ale to je něco, co já nemohu ovlivnit. Jediné co mohu udělat, je jet co nejlépe a dát Suzuki odezvu k stavění lepšího motocyklu. Znovu jsem měl několik problémů, ale to je něco o čem nechci hovořit, není to konstruktivní. Víme kde se musíme zlepšit, abychom měli motocykl pro vyhrávání závodů. Ke konci závodu jsem opravdu nemyslel na předjetí Checy. Rád bych ho předjel, ale v tu dobu jsem jezdil za maximem a čím více jsem se snažil, tím více pomaleji jsem jel, i když jsem na konci byl rychlejší. Pokud vydrží pneumatiky Michelin, tak pro tento motocykl udělají hodně. Měl jsem možnost zachránit pneumatiky pro konec závodu a tak jsem byl schopný ke konci zrychlit."
Druhý jezdec týmu Suzuki Grand Prix, Anglo-američan John Hopkins měl plné ruce práce s vypořádáním se s domácím Garry McCoyem a Britem Jeremy McWilliamsem. Jak závod postupoval, dotáhl se na trojici také japonský jezdec Makoto Tamada, který ji předjel. McWilliams byl sice schopný s Tamadou odjet, ale McCoye, svého přítele, John Hopkins v tomto závodě porazil.
John Hopkins byl v prvních kolech mírně zadržený, protože v něm stále kypřela vzpomínka na diskvalifikaci po závodě v japonském Motegi. Přesto dokázal velmi motivovaný jezdec zabojovat a v cíli získat světové body.
"Byl to dobrý závod," říkal po závodě usměvavý John Hopkins. "Poté co se stalo v Japonsku, jsem byl během prvního kola hodně opatrný, nepřestával jsem být stále v ostražitosti. První kolo jsem absolvoval hodně obezřetně, nechtěl jsem se dostat do potíží. Potom jsem se dokázal dostat přes několik chlapců, ale Kenny byl již vepředu. Pak jsem se zapojil s McCoyem a McWilliamsem do bitvy, což nás zpomalilo. McWilliams je malý dareba, několik jeho pohybů bylo velmi těžkých. Rád bych se od nich uvolnil, ale bylo to těžké. Pak nás chytil Tamada a zapojil se na nějakou dobu do této bitvy, než dokázal ujet. McWilliams nám ujel také. V posledním kole jsem viděl, že McCoy má problémy s přilnavostí zadního kola. Zaútočil jsem na něj a vyšlo to."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist