Na World Stunt GP byl Martin Krátký pátý

Minulý víkend proběhlo u našich sousedů v polské Bydgoszczi mistrovství světa ve Stunt Ridingu federace ESM. Do závodu který je známý pod jménem World Stunt Grand Prix se přihlásilo přes šedesát jezdců nejen z Evropy, ale také z Japonska a Brazilie.

České barvy hájil opět Martin Krátký. Závodníků bylo opravdu hodně a páteční odpoledne bylo vyhrazeno kvalifikaci. Po které šlo dál 30 nejlepších do sobotního semifinále. Postoupil i Martin Krátký, který měl v kvalifikační jízdě pád, ale přesto se kvalifikoval na 12.místě.
Sobotní semifinále se odehrávalo za krásného slunečného počasí a jezdci bojovali o pozice v první dvacítce, protože ta postupovala do nedělního finále. Body ze semifinále a finále se sčítají dohromady a každé zaváhání se projevilo na konečném výsledku. Několik jezdců v sobotu udělalo pod tlakem chyby a to hrálo do karet našemu jezdci, jemuž se podařilo zajet svou jízdu bez pádu a do nedělního finále postupoval z 5.místa.
Nedělní finále startovalo od posledního jezdce semifinále, což bylo od dvacáté pozice. Za zmínku stojí, že do finále se také probojovala jedna žena a to Sarah Vignot z Francie. Závod dokončila na celkovém 19.místě a nechala za sebou přes čtyřicet mužských kolegů. Skutečně výborná vizitka pro tuto talentovanou riderku.
Do finále postoupil z páté pozice Martin Krátký a za sebou měl několik jezdců, kteří měli rozhodně vyšší ambice. Ve finále se ale Martinovi opět povedlo zajet skvělou jízdu a udržel celkově 5.místo. Jonna Vatanen z Finska si vybojoval 4.místo a svým agresivním stylem ježdění byl naprosto odlišný od zbytku startovního pole.
Na 3.místě skončil Arunas Gibieža z Litvy, který předvádí snad všechny triky co se dají na motorce dělat. V sobotu ale udělal pár chyb a ztráta ve finále byla moc velká na to, aby mohl zasáhnout do boje o prvenství. Nakonec ztratil na druhé místo jen dva body.
První a druhé místo zůstalo v Polsku. Na druhém místě skončil Marcin Glowacki, který po sobotě ztrácel pouhé tři body na prvního Rafala Pasiebeka, ale ve finále zariskoval a chtěl předvést svůj nový trik. Bohužel spadl a skončil druhý.

První místo v závodě už po několikáté získal Rafal Pasierbek, který předvedl opět standardně kvalitní jízdu a stal se světovým šampionem federace ESM.

Mistrovství světa ve Stunt Ridingu federace ESM (Top10)
Finálová desítka výsledky:

1. - Rafal Pasierbek -669
2. - Marcin Glowacki - 647
3. - Arunas Gibieža - 645
4. - Jonna Vatanen - 591
5. - Martin Krátký - 563
6. - Guillaume Gleyo - 553
7. - Shinsuke Kinoshita - 486
8. - Romain Jeandrot - 484

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist