Michal Bursa v roce 2005

Michal Bursa nedávno potvrdil svou účast v prvním ročníku pohárového šampionátu BMW Power Cup, kterým německá továrna nahrazuje od letošní sezóny již zaběhlý BMW Boxer Cup.

Český motocyklový závodník Michal Bursa se i v letošní sezóně představí v prestižním pohárovém šampionátu továrny BMW, ve kterém bude startovat s motocyklem K 1200R.
V loňském roce absolvoval Bursa celý seriál BMW Motorrad BoxerCup, kde s motocyklem R 1100S obsadil celkové sedmnácté místo. Povzbuzen výsledky premiérové sezóny, ale i atmosférou, která okolo tohoto šampionátu panuje, podal Michal přihlášku do exkluzivní třicítky závodníků, jenž se v pozici permanentních jezdců představí v celkem sedmy závodech letošního BMW Power Cupu. Seznam žadatelů byl velmi obsáhlý, proto lze za první úspěch považovat již samotnou akceptaci do tohoto poháru německé továrny.
Od letošního roku dochází k zásadním změnám. Tou největší je změna materiálu. Po několika sezónách s motocykly R 1100S se nyní bude závodit s řadovým čtyřválcem K 1200R. Změny přicházejí i v otázce vlastnění těchto motocyklů. Zatímco "boxery" si jezdci sami kupovali do svého majetku, letošní "naháháče" již budou vlastnictvím továrny BMW a jezdcům budou za úplatu pouze pronajaty. Toto opatření by mělo přinejmenším vyrovnat výkonové rozdíly, které panovaly mezi jednotlivými motocykl v uplynulých letech.
Michal Bursa se seznámí se svým strojem poprvé při oficiálních testech BMW, které proběhnou v dubnu na okruhu ve španělské Cartageně. Samotná sezóna odstartuje ve francouzském Le Mans, kde se stejně jako ve všech ostatních případech pojede společně se šampionátem silničního Grand Prix. Dále se budou závody BMW Power Cupu konat na okruzích v Mugellu, Assenu, Doningtonu, Sachsenringu, Brně a celá sezóna bude opět zakončená ve španělské Valencii.
Michal Bursa
V zimě jsem poctivě cvičil a trénoval. Hrál jsem hokej, levého obránce. Hodně jsem lyžoval, hlavně běžky a snowboard. Teď však již přichází čas na závody. Letos opět pojedu BMW Cup, který pro letošní rok doznal nějaké změny. Především se pojede na jiných motorkách a za jiných podmínek. Opět to budou závody při MotoGP a tak je o atraktivitu postaráno. Moje první seznámení s motorkou proběhne již zanedlouho v Cartageně, kde je první testování naplánované na 20. – 21. dubna. Tam nám technici od BMW předají motorky. Už se na to moc těším, nemůžu se dočkat. Cíle si nedávám, ale vloni jsem zejména ve druhé polovině sezóny nějaké výsledky dosáhl, ty bych chtěl letos potvrdit a pokud bude možnost i vylepšit. Každopádně jsem na to nažhavený a těším se!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist