Michal Bursa bude poprvé testovat

Poprvé v letošním roce bude Michal Bursa testovat se svým novým týmem KFM-Herber Endurance.

Tisková informace č. 02/2003
Při testech bude Bursa objevovat nové
Již na závěr tohoto měsíce má naplánováno své první testování Michal Bursa, který se zúčastní letošního ročníku světového šampionátu ve vytrvalostních závodech silničních motocyklů jako člen elitní německé stáje Team KFM-Herber Endurance. K zahajovacím zkušebním jízdám, které se uskuteční dva měsíce před startem prvního závodu, jediný český zástupce v mistrovství světa Endurance odcestuje na Pyrenejský poloostrov.
V úvodních předsezónních zkouškách se Michal Bursa seznámí s členy týmu a vyzkouší si techniku, na které vyjede do sezóny. Německá stáj bude mít k dispozici novou verzi motocyklu Suzuki GSX-R 1000, jenž má inovovaný rám a v porovnání s předchozí modelovou sérií také výrazně vylepšený podvozek s větším rozsahem nastavení, účinnější brzdy, zcela přestavěný motor, řídící elektroniku a předělanou aerodynamiku kapotáže. "Suzuki se stala nejúspěšnějším strojem mistrovství světa v posledních letech a jsem rád, že stroj této značky budu mít k dispozici," svěřil se Bursa, jenž v posledních letech startoval především s motocykly Kawasaki a Yamaha. Suzuki ovšem pražskému jezdci zcela neznámá není, protože s ní před dvanácti roky začínal ve třídě Superbike. "Myslím, že si na Suzuki bez potíží rychle zvyknu," komentoval Michal Bursa návrat k dávno opuštěné značce a dále sdělil: "Na novou mašinu si však budu muset ještě několik týdnů počkat. Zatím budeme testovat se staršími stroji modelové řady 2001 a 2002, se kterými absolvujeme i první závody. Jelikož měl výrobce problémy s dodávkami, novou motorku série 2003 dostaneme až pro druhou polovinu sezóny."
Nejen motocykl a týmová sestava však budou pro Michala Bursu v prvním testování novinkami. "Německá stáj používá pneumatiky Bridgestone a na nich jsem ještě nikdy nejel," uvedl Bursa a dodal: "Budu tedy v prvních testech objevovat něco zcela nového a jsem velice zvědav, jaké jsou vlastnosti těchto plášťů." Motor Sport Media MSM 2000
Lapáček Karel
tel.: 472 775 739 nebo 728 938 663
e-mail: msm2000@seznam.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist