ME Rijeka - volné tréninky

Včera se v chorvatské Rijece konaly volné tréninky na druhý závod Mistrovství Evropy. Jak se dařilo našim zástupcům naleznete v článku.

Na chorvatském okruhu Rijeka začalo včera snažení mnoha jezdců o body do evropského šampionátu. Včerejší den byl ve znamení volných tréninků a podívejme se jak si v této části vedli naši zástupci.
125 ccm:
Do programu nejslabší třídy opět zasáhnou dva naši jezdci, kteří se společně účastní nejen Mistrovství Evropy, ale i německého šampionátu IDM. Těmito jezdci jsou Igor Kaláb a Václav Bittman (oba Honda). Rychlejší ve volném tréninku byl z naší dvojice letos tradičně Václav Bittman, který včera skončil v Rijece na 9. místě zatímco brněnskému Igorovi Kalábovi patřilo jedenácté místo v součtu dvou tréninkových jízd.
250 ccm:
Třída čtvrtlitrů je z českého hlediska nejpočetněji zastoupená, když do tréninků nastoupili tři čeští zástupci - Radek Rous (Honda), Lukáš Pešek a Michal Filla (oba Yamaha). Dle očekávání byl z této trojice nejrychlejší Pražák Lukáš Pešek, který s Yamahou častkova týmu dokončil trénink na šesté pozici. Ve vynikající formě se představil brněnský mladík Michal Filla, který si stejně jako Pešek v letošní sezóně zvyká na rychlejší stroj vyšší třídy. Včerejší konečné umístnění Michala Filly bylo 12. místo. Jen o jedno místo za Fillou se umístnil náš nejzkušenější jezdec z této trojice, tedy Radomil Rous, který v pátečním tréninku obsadil třinácté místo.
Supersport:
Do třídy čtyřtaktních šestistovek v pátečních trénincích zasáhla dvojice našich reprezentantů v podobě Jiřího Fejty (Kawasaki ZX-6R) a Miloše Urbance (Suzuki GSX-R600). Spokojenější mohl nakonec být i přes své 18. místo Miloš Urbanec, protože Jiřímu Fejtovy explodoval motor a zřejmě se v rijeckém programu Mistrovství Evropy již neobjeví. Zpráva z Chorvatska hovoří o Fantomasovu motoru zcela jasně - KO.
Informace o volném trénování v chorvatské Rijece poskytl tým Šrámek Racing Promotion

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist