ME Rijeka - kvalifikace

Pod rozpálenou oblohou chorvatské Rijeky se včera konaly měřené tréninky na druhý závod Mistrovství Evropy. Jak v něm uspěli naši jezdci?

Do kvalifikací o postavení na startu závodů Mistrovství Evropy zasáhli s různými výsledky na okruhu Rijeka v Chorvatsku i naši jezdci. Některým se dařilo, jiní zase trávili sobotní podvečer ve smutku.
Ve třídě 125 ccm se v kvalifikaci dařilo lépe brněnskému Igorovi Kalábovi, který se ztrátou 1,8 sekundy na vedoucího jezdce obsadil 11. místo. Igor s tímto umístněním nebyl zrovna moc spokojený, ale stejně nakonec podlehl obrovskému horku a jel se odreagovat koupáním v moři.
Když v pátečním volném tréninku byl Václav Bittman lepší než Kaláb, v měřené kvalifikaci již tomu tak nebylo. Velmi nespokojený Bittman dokončil kvalifikaci na 16. místě což znamená start z posledního místa čtvrté řady.
Ve třídě 250 ccm se našim jezdcům dařilo, bylo zde však i jedno zklamání a obava do samotného závodu. Touto obavou byl motor Yamahy Michala Filly, který se obával o jeho životnost, protože při kvalifikaci oddělal válce a písty. S porouchaným strojem stejně nakonec dokázal zajet alespoň 19. místo a tedy naději, že při dobré opravě motoru může bojovat alespoň o nějaké evropské body.
Lépe se dařilo zbývajícím dvěma českým účastníkům třídy 250 ccm. Na pěkném pátém místě se kvalifikoval Pražák Lukáš Pešek, kterého Yamaha byla opět rychlejší než Rousova Honda. Radomil Rous totiž zvládl kvalifikaci v šestém čase a postaví se tak hned vedle našeho mladého jezdce. Jejich posty budou první dvě místa druhé řady.
Bohužel zprávy ze třídy Supersport ke mě nedorazily a tak vám nemohu sdělit zda Jiří Fejta opravil motor svého stroje Kawasaki ZX-6R a nastoupil ke kvalifikaci, či jak v samotné kvalifikaci dopadl v pátek osmnáctý Miloš Urbanec.
Za informace z chorvatské Rijeky děkuji týmu Šrámek Racing Promotion.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist